Konuyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Ekonomi ve Sosyal İşler Başkanı Ali Karaca şunları söyledi. Kıymetli basın mensuplarımız, değerli ilçe halkımız.
Dünya genelinde devam eden pandemi sürecinin ekonomik etkileri özellikle yerel esnafımızı ciddi olarak etkilemiştir.
Ancak maalesef bugün ülkede tartışılan, önümüze konan gündem maddelerine baktığımızda magazin ve spor dedikodularından öteye geçmeyen, aile içi rezilliklerin ifşa edildiği programları görüyoruz.
ASIL GÜNDEMİMİZ NE?
Peki ülkenin gerçek gündemi nedir?
İşten çıkarma yasağı olduğu için, özellikle hizmet sektörü başta olmak üzere aylardır ücretsiz izin desteğiyle veya kısa çalışma ödeneğiyle geçinmek zorunda kalan ve işten tamamen çıkarılacağı günü endişe ile bekleyen çalışanlar asıl gündemimizdir.
Marekette, çarşıda ve pazarda temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları ve buna bağlı olarak da alım gücünün her geçen gün düşmesi bizim gündemimizdir.
Uzaktan eğitim ile her eve internet aboneliği ve tablet almaya zorlatılan ve daha da kalitesizleşen eğitim sistemimiz asıl gündemimizdir.
Gözlerimizin önünde o internetin içinde kaybolup giden çocuklarımız bizim gündemimizdir.
Yasaklar sebebiyle tamamen kepenk kapatan kahvehane, kafeterya ve benzeri işletmelere ne olacağı bizim gündemimizdir.
Paket servise mahkum edilerek işletme maliyetleri artan, online pazarlama şirketlerine komisyon adı altında haraç ödeyip kapital şirketlerin kucağına atılan esnafımız bizim gündemimizdir.
Üç harfli sermaye canavarı marketler arasında kalan, online alışveriş sebebiyle artık işleri bitme noktasına gelen yerel esnafımız bizim asıl gündemimizdir.


“ESNAFIMIZA SABAH SİFTAHI YAPTIRDIK”
Saadet Partisi olarak özellikle yerel esnafımızın artık bitme noktasına geldiği bu zamanda onların yanında olduğumuzu, dertlerini bildiğimizi göstermek için bir çalışma başlattık.
Saadet Partisi Ekonomik ve Sosyal İşler Başkanlığı olarak yaklaşık iki haftadan beri mahallelerimizde tüm esnafımıza “Siftah Bizden” sloganıyla hazırladığımız ve üzerinde madeni 1 TL bulunan kartlar dağıtıyoruz. Yaptığımız bu çalışmanın maddi anlamda belki bir şey ifade etmiyor. Ancak gördük ki bu çalışma manevi olarak esnafımıza moral oldu, bir anlık dahi olsa onları tebessüm ettirebildi.


Sabah namazı ile birlikte sahaya inen mahalle teşkilatlarımız bugüne kadar yaklaşık üç bin esnafımıza sabah siftahı yaptırdılar. Tüm esnaflarımıza ulaşana dek çalışmamıza devam edeceğiz.
Saadet Partisi olarak ümitvarız. İlk günkü azim ve heyecanımızla çalışmaya devam ediyoruz. Her zorlukla birlikte bir kolaylık olacağına, muhakkak bir kolaylık olacağına inancımız tamdır. Bu inançla Saadet Partisi olarak yerel esnafımızı ekonomik mücadelemizin en önemli kalesi olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyoruz.
Siftah bizden, bereket Allah’tan, gayret bizden takdir Allah’tandır.

Editör: Süper Kanal TV