İnegöl Belediyesi, Kros ve Futsal’da gösterdikleri başarılı performanslar ile Türkiye Şampiyonluklarına ulaşan Sezai Karakoç Ortaokulu öğrencilerini ödüllendirdi. 
Belediye Encümen Salonunda, başarılı öğrenciler, öğretmenleri ve idarecilerini ağırlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, elde ettikleri başarılardan dolayı öğrencileri tek tek kutlarken, Türkiye Şampiyonu olan Azad Karasu’yu da yarım altın ile ödüllendirdi.

Elde etiğimiz başarıları Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile paylaşmak için bugün buradayız diyerek sözlerine başlayan Sezai Karakoç Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Kırlıoğlu; “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sporları Şampiyonası Bursa ayağında Futsal Takımımız Yıldız Kızlar Kategorisinde 10 takım arasında Bursa Şampiyonu olmayı başardı. Bu sonuçla 2-5 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye Şampiyonası grup eleme maçlarında Bursa’yı ve İnegöl’ü temsil etme hakkı elde ettik. Yine Yıldız Kız ve Erkek Kros takımımız ise Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Okul Sporları Şampiyonası Bursa ayağında takım halinde Bursa Şampiyonu oldu. 16 Ocak tarihinde Samsun’da yapılan Türkiye Şampiyonası grup yarışlarında ise Yıldız Kız ve Yıldız Erkek Kros takımlarımızın her ikisi de grup birincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar” dedi.

Kırlıoğlu; “Ayrıca bu müsabakalarda Yıldız Erkekler de Azad Karasu Bölge 1.si, Berkay Budak Bölge 4.sü, Yıldız Kızlarda Ebrar Bayram Bölge 2.si ve Sinem Uslu da Bölge 5.si oldu. Bu sonuçlarla her 2 takımda 13 Şubatta Adana’da yapılan Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Geçen hafta sonu Adana’da yapılan müsabakalar sonucunda ise Yıldız Erkek Kros Takımımız Türkiye altıncısı, Yıldız Kız Takımımız da Türkiye 13. oldu ve Azad Karasu öğrencimiz de Yıldız Erkekler de Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Öğrencilerimizin ulaşmış oldukları bu başarılı sonuçların alınmasında bizlere sağladıkları maddi ve manevi desteklerinden dolayı huzurlarınızda okulum adına Belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Sezai Karakoç Ortaokulu Müdürü, öğretmenleri ve başarılı öğrencilerine hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “İnegöl’ümüz hızla değişiyor ve gelişiyor. 250 bin nüfusuyla, 50 binden fazla öğrencisiyle gerçekten ciddi manada bir potansiyele sahip. Bu potansiyel de İnegöl’ün hem ticaretine, ihracatına ve mobilya sektörüne hem de kültür sanat ile spor hayatına yansıyor. Bunun sonucunda dönem dönem birçok okulumuzun elde etmiş oldukları başarıları ödüllendirmeye çalışıyoruz. Bugün de yeni bir okul olmasına rağmen kısa sürede önemli başarılara imza atan Sezai Karakoç Ortaokulu’nun değerli müdürünü, öğretmenlerini ve başarılı öğrenci kardeşlerimizi ödüllendirmek için bir araya geldik” dedi.

Aktaş; “Elde edilen bu başarılardan hem bu şehrin bir insanı hem de belediye başkanı olarak ziyadesiyle mutlu oluyoruz ve keyif alıyoruz. Böyle bir başarı varsa bu başarının altında muhakkak surette büyük bir özveri ve gayretli bir çalışma vardır. Özellikle öğrenci kardeşlerimin başarılı sonuçlar almasında emeği geçen başta beden eğitimi öğretmenimiz ile diğer öğretmenlerimizi ve beraberinde okul müdürümüzü huzurlarınızda tebrik etmek istiyorum” dedi.

Bu başarıları elde eden çocuklarımız gelecekte İnegöl’ümüzün ve ülkemizin birer neferi ve heyecanı olacaklardır diyen Aktaş; “İnegöl’ümüzü başarılı bir şekilde temsil eden sporcu kardeşlerimizi kutlamak istiyorum. Bugün belediye olarak bu güzel başarılara imza atan öğrencilerimizi spor çantası ile aynı zamanda Türkiye Şampiyonu Azad Karasu’yu da altın ile ödüllendirmek istedik. Ayrıca ailelerini de böyle başarılı çocuklar yetiştirdikleri için tebrik ediyor, başarılarının hem sporda hem de eğitim hayatlarında artarak devam etmesi temennisiyle, saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Editör: Süper Kanal TV