Konu ile ilgili konuşan Başkan Çelik, “Dün Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu seçimi vardı. Mevcut Başkan var idi. Bursa Osmangazi Odası’nda bir arkadaşın görevden düşmesinden dolayı, o arkadaşın da İl Koordinasyon Kurulu yönetiminden olmasından dolayı seçim yapmak icap etti. Bursa’da 15 oda başkanımız var. Oda başkanlarımız bu yönde bize aday olmamız konusunda teklifte bulundular. Dün merkez odada yaptığımız kongrede Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığına aday oldum. 2 oda başkanımız gelmedi, 1 oda başkanımız da rahatsızdı. 12 oda başkanımızın katılımıyla yaptığımız seçimde 8 oy alarak Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığına seçildim. Bu sonuçla Bursa’daki odaların başı oldum. İnegöl adına gurur verici bir olay. Önümüzdeki hafta oda başkanlarımız ve İnegöl’de bazı kurum ve kuruluşları da toplayarak sabah kahvaltısı toplantı düzenleyeceğiz.”

TÜM SORUNLAR ÇELİK’İ İLGİLENDİRECEK
“İl Koordinasyon Kurulunun faaliyeti; 15 ziraat odasının başkanı oluyorsun. Genel merkez bilgisi doğrultusunda Odaların verdikleri bir bütçe oluşuyor. Bursa’daki tüm sorunların muhatabı ben olacağım. 2 ayda bir, bir ilçeyi seçerek İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapacağız. Önümüzdeki ay Yenişehir’de yapacağız, Yenişehir’in sorunlarını oranın mülki amirlerinden siyasi parti liderleri, çiftçileri ile toplantı yaparak tartışacağız. Başka yerlerde oranın ürünlerini tartışacağız. Oradaki oda başkanlarımız da söz alıp problemleri anlatacaklar. Şuandan itibaren protokol ziyaretlerine başladık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun Ankara ayağı var, genel merkez var. Her ilde var, olmazsa olmaz bir konu.”

DESTEKLEMELER CUMA GÜNÜ YATACAK
“Yağlık ayçekirdeği desteklemelerinde bir türlü paralar yatmıyordu. Muhtarlar Derneği toplantısında Vekilimiz Cuma gününden itibaren TC numaralarına göre yatacağını ifade etti” dedi.

TEHLİKE ATLATILDI
Kırsaldaki don tehlikesi ile ilgili konuşan Çelik, “Evveli akşam ve daha önceki akşam aşırı soğuklar oldu. Soğuklardan dolayı köylerimizi aradık ve sıkıntı olmadığını öğrendik. Don riskini atlatmış olduk. Don olabileceği yönünde çiftçilerimize mesaj atmıştık. Aşırı don veya kırağı olacaksa elimizden gelenleri yapmaya hazırdık. Şuanda herhangi bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV