Sarı Otobüsler 28 Aralık 2015 Pazartesi günü itibariyle İnegöl-Bursa arası seferlere başlayacak. İnegöl´den Bursa´ya 6.5 TL, öğrenci 4.5 TL olacak. 6.5 TL´nin üzerine 1.1 TL daha ilave edip Bursa´nın sonuna kadar gidilebilecek.
Uzun zamandan beri gündemde olan BURULAŞ´a ait Sarı Otobüslerin Bursa-İnegöl arasında toplu taşıma hizmeti vermesi konusu geçtiğimiz haftalar da imzalanan protokol ile resmiyet kazanmıştı. İnegöl minibüs ve otobüsçülerinin aldığı 2 adet sarı otobüs İnegöl´e getirildi. Başkan Alinur Aktaş, seferlerin hemen başlaması talimatı vermesi üzerine 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle başlaması planlanan seferler 28 Aralık itibariyle başlayacak.
İnegöl Minibüs ve Otobüs Kooperatiflerince alınan 55 oturumlu 2 adet sarı otobüsler İnegöl’e geldi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş,   BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ve İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ile İnegöl-Bursa arasında yolcu taşımacılığı yapan Turizm ve Kooperatif Başkanları İnegöl Şehirlerarası Otobüs terminaline getirilen sarı otobüsleri incelediler.
SEFERLER PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Uzun süreden beridir yaptığımız görüşmeler neticesinde İnegöl halkının beklediği sarı otobüs uygulamasıyla alakalı bu gün itibariyle otobüslerimizi inceledik. İnşallah 28 Aralık Pazartesi günü seferlerimizi başlatacağız.” Dedi.
BURSAKART KULLANILACAK
Arada hakemlik yapmaya çalıştığını aktaran Aktaş, “Vatandaşlarımızda menfaatine olacak bir sistem oluşturmaya çalıştık. Bu sistem daimi uygulanacak sistem değil, muhakkak surette revizyonlar yapılacak. Artısıyla eksisiyle bakılarak vatandaşın memnuniyeti sağlanacak. Bu araçlarla ulaşımda Bursakart kullanılacak. Bursakart satışları da başladı.” diye konuştu. 
4 SEFER YAPILACAK
Araların günde 4 sefer yapacağını açıklayan Aktaş, “Bu araçlar buradan günde 4 kez gidip, 4 kez de Bursa’dan İnegöl’e gelecek. Diğer zamanlar da normal otobüslerimiz seferler yapacaklar.” Şeklinde konuştu.
SARI OTOBÜS ÜCRETLERİ
Sarı otobüs sefer ücretlerinden bahseden Aktaş, “4.5 TL öğrenci, 6.5 TL’de tam bilet ücreti olacak. Bursa’ya ulaşan vatandaşımız, Bursa şehir içinde tam 1 TL, öğrenci de 65 kuruş olmak üzere ulaşımlarını sağlayacaklar. Siz bu bedeli 3.85 TL öğrenci, 5.5 TL vatandaş kabul edebilirsiniz. Şehiriçi ulaşıma katkısı olacak.” ifadelerini kullandı.
SEFER SAATLERİ
Sefer saatlerini açıklayan Aktaş, “Sabahları iki sefer İnegöl’den Bursa’ya hem de Bursa’dan İnegöl’e olacak. Sabahları saat 07.20 ve 09.00. Akşamları ise 17.40 ve 19.20 saatlerinde seferler olacak. Kooperatiflerimiz hemen kısa süre içerisinde iki sarı otobüsü temin ettiler. Bursa’ya yoğun gidip gelenlerle alakalı bu uygulama muhakkak surette nefes getirecek. Araçlarımız 55 oturumlu 15 ayakta olmak üzere 70 kişilik araçlar. Burada amaç hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın mevcut durumunu gözetmekti. İki aracın bedeli yaklaşık 1 Milyon lira. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
AKTARMASIZ ULAŞIM MÜJDESİ
BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ise, “Kooperatiflerimiz çok kısa sürede iki otobüsü temin ettiler. Seferler kısa sürede başlayacak. Bundan sonra İnegöl-Bursa arası çok daha hareketli olacak. Ne kadar hareket olursa hem İnegöl hem de Bursa canlanır. Kısa bir süre sonra Kestel-Arabayatağı arasında metromuz, aktarmasız olarak çalışacak. İnegöl’den Kestel veya Kestel’den sonra herhangi bir durakta inen yolcularımız, üniversiteye kadar aktarmasız ulaşım sağlayabilecekler. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
65 YAŞ VE ÜSTÜNE ÜCRETLİ OLACAK
Fidansoy, 65 yaş ve üstü vatandaşların şehir içi ulaşımla alakalı ücretsiz taşındığını, Bursa-İnegöl arası ulaşımda bunun geçerli olmadığını ifade etti.
İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’da, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere İnegöl Belediye Başkanımız ve BURULAŞ Genel Müdürümüzle bu süreci çok iyi takip ettik. Kısa sürede araçları aldık. Yeni yıla yeni bir sistem. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.