İnegöl İşletme Fakültesi, sanayi-fakülte işbirliğine bir organize sanayi bölgesini daha ilave etti. İnegöl Ticaret Odası, İGİAD ve İnegöl OSB gibi kuruluşlarla işbirliği yapan İnegöl İşletme Fakültesi yönetimi dün Yenice Islah OSB ile de işbirliği protokolü imzaladı.

İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığı makamına düzenlenen protokole İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Haşan Altunbaş ve yönetim kurulu üyeleri ile Fakülte Akademik Kadrosu üyeleri katıldı.

İŞLETMELERİN GENEL DURUMU İNCELENECEK

Toplantıda konuşan İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Yenice Islah OSB ile fakülte olarak ileriye dönük bir işbirliği süreci başlatacağız. Amacımız şu; sanayi bölgesindeki 30 işletmenin üretim ve pazarlama kapasitesinin geliştirilmesine yönelik olarak, biz fakülte olarak nasıl bir akademik katkıda bulunabiliriz? Bu konuda bir istişare amacıyla bir araya geldik. Sözleşme imzalanacak. Önce sanayideki işletmelerle alakalı iki hocamız durum tespitinde bulunacak. Bu işletmelerin mevcut durumu nedir? Bir anket yoluyla 1,5 aylık sürede tamamlamayı düşünüyoruz. Ondan sonra da bu işletmelerimizin gerçekten kapasitelerini daha verimli şekilde geliştirmeleri konusunda bu verileri değerlendirip onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Bu aslında genel olarak İnegöl´ün kendi potansiyelini kapasitesini kullanması anlamına da gelir. Fakülte olarak İnegöl´de 4. Yılımızı bitirdik. Bilim kurumu olarak; eğitim, araştırma yaparız, araştırma verilerini yayınlarız ve sosyal birde sorumluluğumuz var; bulunduğumuz yöreye ekonomik ve kültürel anlamda nasıl katkıda bulunabiliriz anlamında bu çalışmaları faydalı olur diye düşünüyoruz.” Dedi.

İL VE ÜNİVERSİTE

İnegöl´ün il olma veya üniversite kurulması konularının zaman zaman gündeme geldiğini hatırlatan Canbolat, “Bu iki konu konuşuluyor. Bunlar tabiki sözle olmaz. Bunları biz gerçekleşebilirlik yönüyle de sorgulamak durumundayız. İnegöl´ün il olması konusunda İGİAD ile bu toplantıyı yaptık. İnegöl´ün Bursa´ya yakın olması bir handikap olarak görüldü. İnegöl´deki bir çok işadamı diyor ki; biz İnegöl olarak üretiyoruz, çok güzel işler yapıyoruz ama bir ayağımız dışarıda. Bir çoğu farklı illerde showroom açıyor. Bir çoğunun ikameti İnegöl ama Bursa´da oturuyor. Bunu kendileri dile getiriyorlar. Peki niçin Bursa´da oturuyor? Bir çok kez yurtdışına gidiyorlar, acaba yurtdışında gördüklerinin yüzde kaçını İnegöl´e getiriyorlar. O zaman şöyle bir durum ortaya çıkıyor; İnegöl´de işletmeler, fakülte olarak yapılan üretimler İnegöl´ün uzun vadede gelişmesine kalkınmasına zemin hazırlayacak. İl olmasa bile Bursa´nın bir parçası. İnegöl ve Bursa arasındaki ulaşımın iyileştirilmesi lazım. Gerek işletmeler, gerekse fakülte öğrencileri ve akademik personeli olarak bunun ihtiyacını hissediyor insanlar. İl olmak değil Bursa-İnegöl arasında ulaşımı nasıl iyileştirebiliriz, İnegöl´ü nasıl o anlamda dönüştürebiliriz, bunu sorgulamak lazım. Şu an Kestel´e kadar gelmiş olan metronun İnegöl´e kadar gelmesi mümkün mü? Bunu da sorgulamak lazım. Fiilen üniversite ve il olma durumunu daha kendi gerçekliğiyle bizim gözlemleyip tespit edip ortaya koymamızda fayda var.” ifadelerini kullandı.

Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Haşan Altunbaş ise, “ Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi olarak, bölgemizin ıslah sürecinde karşılaşabileceği problemler ve bu problemlere çözüm geliştirme sürecinde Uludağ Üniversitesi İnegöl işletme Fakültesinin akademik desteğini alma talebinde bulunuyoruz. İnegöl işletme fakültesinin ilçemiz için çok büyük bir değer olduğu düşüncesiyle fakültemizin ve değerli hocalarımızın fikirlerine ve görüşlerine her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Islah sürecinde müdürlüğümüzün ihtiyaç duyacağı destekler dışında bölgemizde faaliyet gösteren 30´un üzerinde sanayicimizin de işletmelerinde her zaman akademik bilgiye, sorunların çözüm önerilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu amaçla İnegöl İşletme fakültemizin değerli dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat a bu ziyareti gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Umarız fakültemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanayicimiz ile işbirliği içerisinde ilçemizin gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir. Ben şahsım, Yenice Islah Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeleri ve Yenice´de faaliyet gösteren sanayicilerimiz adına değerli Dekanımıza bizleri bugün kabul ettikleri ve destekleri için teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından taraflar arasında protokol imzalandı.

Editör: Süper Kanal TV