İnegöl Belediyesi’nin yarıyıl tatili boyunca Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi organizasyonuyla gerçekleştirdiği 15 Tatil Sanat Atölyesi etkinliği sona erdi. Tatil süresince; haftada 2 grup olmak üzere 2 haftada toplam 4 grup 2 ve 3’üncü sınıf öğrencisi; keçe, seramik, guaj boyama, ebru sanatı, pasta yapımı ve karagöz gölge oyununu usta öğreticilerden öğrendiler. 25’er kişilik gruplardan oluşan 15 Tatil Sanat Atölyesinin tamamlanmasının ardından, toplam 100 minik sanatkar, bugün düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
15.00’da Kültür Sanat ve Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine; Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri katılım gösterdi.
BUGÜNÜMÜZÜN VE YARINIMIZIN GELECEĞİ ÇOCUKLARLAR
Velilerin ve öğrencilerin heyecanla beklediği sertifika töreni, Belediye Başkanı Alper Taban’ın selamlama konuşmasıyla başladı. İnegöl Belediyesi olarak çocukları önemsediklerini ifade eden Başkan Taban; “Bu gençler, bu yavrularımız hepimizin. Her şeyden önce çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak istiyoruz. Bugünün de yarının da geleceğinin onlar olduğunu çok iyi biliyoruz. Tabi ki sizler çocuklarınızı çok iyi yetiştirmeye gayret ediyorsunuz. Çocuklarımız okulda ve evlerinde her türlü anne baba terbiyesini, değerler eğitimini sizlerden öğreniyorlar. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak buna ne kadar katkı koyabiliriz, ne yapabiliriz bunu düşünerek hareket ediyoruz. Çünkü belediyecilik sadece kanalizasyon yapmak, park, yeşil alan yapmak, çocuklara oyun alanı yapmaktan ibaret değil. Çocuklarımızın geleceğine katkı koyabilmek, onların kişisel gelişimlerine katkı koyabilmek, onların toplum içerisinde daha özgüveni yüksek birey olabilmelerini sağlayabilmek adına biz de bu yaz kurslarını, 15 tatil arasındaki kurslarımızı açıyoruz. Bugün de burada 100 öğrencimiz sertifika almaya hak kazandılar. Ben de burada olmaktan kıvanç duydum” dedi.
Konuşma sonrası Başkan Taban ve beraberindeki protokol üyeleri, minik kursiyerlere sertifikalarını tek tek takdim etti. Sertifikayla birlikte öğrencilerin kendi yaptıkları ebru çalışmaları da takdim edildi.