Edinilen bilgilere göre; Almanya´dan İnegöl´e geldikten sonra, geçtiğimiz gün Kuyumcudan altın alan 76 yaşındaki Pamuk Yıldız ile 81 yaşındaki Recep Yıldız çift, dolandırıcı tarafından takip edildi. Telefon dolandırıcısı Mustafa Aktaş, çiftin ev telefonunu bulup aradı.

SAHTE POLİSE İNANDILAR

Telefona cevap veren Recep Yıldız, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı ile diyaloğa girdi. Diyalog sırasında dolandırıcının geçtiğimiz gün kuyumcudan aldığınız altınların bir hırsızlık şebekesince kuyumcuya satıldığını yalanına inandı. Altınları alan şahsı telefona istemesi üzerine eşi Pamuk Yıldız telefonu alarak dolandırıcının sorularını yanıtladı. Dolandırıcının, kuyumcudan aldıkları altınları gerekli inceleme için almak istediğini söyleyince, yaşlı çift sahte olan polise ev adresini verdiler.

YAŞLI ÇİFTTEN ALTINLARI VE PARALARI İSTEDİ

Kemalpaşa Mahallesi Adnan Menderes bulvarı üzerindeki eve gelen dolandırıcı, yaşlı çifte evinizde bulunan altınları ve paraları bir çantaya koyularak kendisine verilmesini istedi.

Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, yaşlı çiftin evinden aldığı içi para ve altın dolu çantayı alıp evden çıktı.

POLİS ŞÜPHELENDİ

Yaşlı çifti dolandırıp kaçan Mustafa A.´yı yaya olarak yürürken gören emniyet ekipleri, şahıstan şüphelenerek durdurdular.

ÇANTANAN ALTINLAR VE PARALAR ÇIKTI

Şüphelenerek durdurdukları şahsın sırtındaki çantayı alan ekipler, savcılık kararıyla çantayı aradılar. Çanta içerisinde yapılan aramada yüklü miktarda altın ve paraları fark eden ekipler durumdan iyice şüphelenerek tahkikat başlattılar.

YAŞLI ÇİFTİ BULDULAR

Gözaltına alınan dolandırıcının çantasından çıkan altın ve paraların bulunduğu cüzdanın içindeki kuyumcuya ait fişi gören ekipler, kuyumcuyu arayarak bilgi aldılar. Yapılan incelemeler sonucunda kuyumcudan alınan altınların sahiplerini bulan emniyet ekipleri durumu, yaşlı çifte bildirdiler.

YÜZLEŞTİRDİLER

Emniyet ekiplerince karakola götürülerek, yüzleştirme yapıldı. Yaşlı çift, altınları alan dolandırıcının Mustafa A. olduğunu tespit ettiler.

52 BİN LİRA…

Çanta içerisinden çıkan 30 bin lira değerindeki altınlar ile avro ve Türk lirası olmak üzere 22 bin lirayı yaşlı çifte geri iade ettiler.

Mustafa A. gözaltına alındı. Olayla alakalı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

 

Editör: Süper Kanal TV