Yeni çıkarılan yasayla birlikte artık poşetlerden 25 kuruş ücret alınıyor. Poşetlerinin paralı olmasına tepki gösterende oluyor destek verende.Saadet partisi inegöl gençlik kolları poşetlerin paralı olmasından dolayı uzun sokak girişinde kurduğu standa ücretsiz olarak üzerinde çare var bez poşetlerini dağttı. Yüzlerce bez poşet saniyler içerisinde ilçe halkı tarafından tüketildi.
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi inegöl gençlik kolları başkanı Resul Cerhal şunları söyledi. Bunlardan en çok tepki çekenin marketlerde uygulamaya konan paralı poşetler olduğunu ifade eden Cerhal, “Yeni uygulama ile vatandaşların marketlerden alışverişleri için alacağı poşetler 25 kuruş ile satılmaya başlandı. Öncelikle Saadet Partisi olarak ifade etmek isteriz ki; plastik kullanımını azaltmak için yapılan her uygulamanın arkasındayız.

Ancak ‘Plastik kullanımını azaltmak’ kılıfıyla yapılan rantın da, soygunun da karşısındayız. Poşet parası, sözde çevre dostu uygulama adı altında, vatandaşın sırtına yüklenirken, satış yapan firma ise parayla satılan poşetlerindeki logosunu kaldırmayarak bedava reklam yapmaya devam ediyor. Tekrar üzerine basarak söylüyoruz ki; reklam içeren poşetler para ile satılamaz.”


 
“Sanki bir virüs gibi şehrimizin her noktasında biten, İnegöl’ün yerli esnafını, mahalle bakkalını bitiren, adeta kapitalizmin sokak şubeleri olan zincir marketler, bu uygulama ile kendilerine ciddi maliyet oluşturan poşet bedelinden kurtulduğu gibi, poşetin maliyetini düşündüğümüzde bunun satışından da %300’e varan kar sağlamaktadır. Buradan yöneticilerimize ve yetkililerimize sesleniyoruz; Eğer ki mesele ‘Çevre dostu’ bir uygulamaysa eğer ki mesele ‘Plastik kullanımını azaltmak’ ise; o zaman hiçbir suretle poşet kullanılmasına izin verilmesin. Belirlenen bir fiyatın üzerinde alışveriş yapanlara ilgili market tarafından ücretsiz bez poşet verilsin. “Böylelikle hem poşet kullanımı tamamen kalkmış olacak, hem de vatandaşa ek bir külfet getirilmeyecektir.

Ancak bu tavsiyemiz sonrasında vatandaşı değil de zincir marketlerin bu işten ne kadar zarar edeceğini düşünenler de olacaktır. İşte o zaman paralı poşet uygulamasının çevre dostu değil; sermaye dostu bir uygulama olduğu ortaya çıkacaktır. Millet olarak alışverişimizde 25 kuruşun hesabını yaparken; idarecilerimizin basiretsiz yönetimi sebebiyle her birimizin cebinden binlerce lira ranta, yandaşa aktarılmaktadır. “Evet, millet olarak derdimiz çok. Ekonomik, manevi, siyasi, idari sıkıntılar içindeyiz. Sanayicimiz, mobilyacımız, esnafımız günü değil artık dünü kurtarmanın hesabına düşmüş durumda. İktidar ise vatandaşa ‘Çözüm paketi’ diye yeni bir borçlandırma paketi hazırlamış durumda. Halkımızı uyarıyoruz, şu an iktidarın yaptığı tek şey yerel seçimlere kadar, mevcut sorunları ötelemektir. Bunun için de devletin elinde avucunda kalan son varlıkları gözden çıkarmışlardır. Biz milletimizin artık gerçekleri görmesini istiyoruz. Sandıkta gereken dersi vermesini artık vermesini istiyoruz. Onun için diyoruz ki; ey milletimiz mesele plastik poşetse ‘Çarevar’ Buyurun bizim bez poşetimiz. Hem de reklamsız. Bez poşetlerimize sadece #ÇareVar yazdık. Çünkü Milli Görüş olduğu var sürece hiç korkmaya, tereddüde mahal yok. Çünkü Saadet Var, Çare Var! diye konuştu.