Saadet partisi İnegöl ilçe teşkilatı kırsal mahallere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. İlçe yönetimi kapı kapı gezerek vatandaşların sıkıntıları dinliyor. Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, tarım ve hayvancılıkla ilgili son dönemdeki yaşanan ve şeker pancarı fabrikalarının özelleştirilmesi ile zirveye ulaşan sıkıntılarla ilgili İnegöl’ün tüm köylerine ziyaretler düzenledi. 10 ekip halinde 4 hafta içinde 91 köyün tamamını ziyaret eden teşkilat mensupları, burada yaptıkları tespitleri derleyerek ilçe başkanlığına bildirdi. 

İşte derlenen bu tespitlere ilişkin İlçe Başkanımız Hasan EROĞLU beyin yaptığı basın açıklamasını şunları söyledi 
Bitmeyen Sorunlar, Biten HayatlarSaadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı olarak, güncel ismiyle kırsal mahallelerimizde, alışılagelmiş hali ile köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın son durumlarını yerinde görmek, tespit ve değerlendirmelerde bulunmak üzere bütün köylerimizi ziyaret ettik.
Ziyaretlerimiz neticesinde gördüğümüz tablolar maalesef gelecek açısından ciddi anlamda endişe verici bir tabloyu karşımıza çıkardı. Bizler bu çalışmalar neticesinde elde edilen verileri toparlayıp Genel Merkezimize iletiyoruz. Ancak burada yaptığımız tespitlerin bir kısmını da sizlerle paylaşmak istiyorum.
- Köylerde 40 yaş altında çiftçilik ve hayvancılık yapan nüfus kalmadı. Bunun için bir çok gerekçeler sunulabilir. Ancak daha 15 yıl öncesine kadar tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülkenin, bugün gelinen noktada genç kuşağa bunu aktaramamış olması veya genç kuşağın bu işi çeşitli sebeplerle terk etmesi geleceğimiz açısından ciddi anlamda endişe verici bir durumdur.

- Bir çok köyümüzde aktif hane sayısı 30’lara ve hatta daha aşağılara düşmüş. Bu hanelerde yaşayanlarda genel de yaşlı nüfus.
- Bazı köylerimizin nüfus azalmasından dolayı kahveleri kapanmış. Akşamları köy halkının toplanıp muhabbet ettiği, dertlerini paylaştığı köy kahveleri yavaş yavaş yok olmaya başlamış.
- Büyükşehir yasasının getirdiği yaptırımlar neticesinde az da olsa evinde hayvan besleyen vatandaşlarımız bunu da bırakmaya başlamışlar. Artık köylerimize şehirden yoğurt, yumurta gitmeye başlamış.
- Büyükşehir yasası gereği meraların, kahvahanelerin, köy konaklarının mülkiyeti Büyükşehir’e geçtiği için köylümüz bunlar için Büyükşehir belediyesine kira ödemeye başlamışlar. Kira ödeme gücü olmayan kahvehaneler ise kapanmaya başlamış.

- Bazı köylerimizde camilerde imam olmadığını gördük.
- Köylerde krediye bulaşmayan insan sayısı yok denecek kadar az.
Bir çok köyümüze büyükşehir tarafından bi şekliyle yol yapılmış, bunlar ne kadar gider bilemiyoruz ama sonuçta güzel hizmetler. 
Ancak, uygulanan ekonomik politikalar sebebiyle  tabiri caizse gırtlağına kadar bankaların kucağına itilen köylülerimiz, mahsül para etmediği için nerdeyse durma noktasına gelen tarımsal ve hayvansal üretim, köylerimizin sıcak muhabbet ortamı olan kahvelerimizin kapanması, evlere su saatlerinin takılması….
Sorunlar saymakla bitmiyor.  

Ve bitmeyen sorunlar bizleri, geleceğimizi bitiriyor.
Editör: Süper Kanal TV