Ramazan Ayı ile ilgili bütün hazırlıklarını tamamlandığını belirten Müftü Kazım Güzeli, "Tüm ümmetin mübarek Ramazan'ını tebrik ediyor, insanlığa ve ümmete huzur güven ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Ramazan aslında temizlenme, olgunlaşma, yeniden insanın kendini ve insanlığı yeniden inşa etme ayıdır. Ramazan'da bir çok husus öne çıkar aram Oruç öne çıkar, Kur'an öne çıkar, infak öne çıkar, dua, tövbe öne çıkar ve yenilenme öne çıkar. Efendimizin duası, "Bize Recep ve Şaban'ı mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır" idi. İnşallah biz de Rabbimiz Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıldığı gibi, Ramazan'ı da her açıdan bereketli kılsın inşallah" dedi.

 

"Bu sene Ramazan'ı şerifimiz 29 gün sürecek" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Güzel, "Bu 29 günlük Ramazan ayında biz İnegöl olarak inşallah Ramazan'ı dolu dolu yaşamak istiyoruz. Ramazan Ayı'nı dolu dolu yaşarken, öncelikle serlevha olarak şunu vurgulamalıyız; Diyanetimiz her sene bir konu başlığında Ramazan'ı ihya etmeye gayret eder. Bu sene de, "Gelin gönüller yapalım, bu Ramazan her zaman" serlevha olarak işlenecek. Kardeşlik ahlakını, vahdet bilincini, huzur güven ikliminde, Ramazan bereketi ve huzuru ile inşallah yaşamamızı diliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Güzel son olarak, “Yıldırım cami (cuma camii), Süleymaniye Cami, Suyolu Cami ve Hüdai Camisi olmak üzere ilçemizde 4 adet camimizde hatimle teravih namazı kılınacak. 175 camimizde mukabele okunacak. 131 camide sabah namazında, 36 camide öğleden önce, 61 camide öğleden sonra, 13 camide ikindiden önce ve 13 camide de ikindiden sonra mukabele okunacak. Ramazan ayı içerisinde de Sakalı Şerif ziyaretleri olacak. İshakpaşa Cami, Kırcalı Cami, Osmaniye Cami, Şipali Cami ve Yeşil Cami 1 Temmuz tarihinde, 2 Temmuz’da ise Kemalpaşa Camisinde farklı saatlerde Sakalı Şerif ziyarete açılacak. Ayrıca Alanyurt Yeni Mahalle, Cerrah Merkez Cami ile Somuncu Baba Camilerinde Ramazan ayı boyunca iftar yemeği verilecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Süper Kanal TV