İnegöl’de gıda sektöründe faaliyet gösteren bir firma ilk kez yurt dışında markalaşma kararı aldı. Dizani Home mobilya firması kurucusu Güleç ailesi  tarafından İnegöl-Bursa Karayolu üzerinde açılan Qaburga Renstorant ‘a kısa süre içinde teklifler yağmaya başladı.
Franchise sistemiyle yurt içi ve yurt dışında ciddi bir yapılanmaya hazırlanan firma, ilk restorandı Irak’ın Erbil şehrinde açacak. Qaburga’nın Türk kültürüne ait yöresel tatların yanı sıra profosynel şeflerin elinden cıkan doğu ve batı kültürünün zengin menüsünü sentezleyerek farklı sunumlarla oluşan zengin mutfağı Irak’lılar ile Irak’a giden turistlere hizmet verecek.
 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Qaburga Restorant Genel Müdürü Musap Güleç, son günlerde farklı ülkelerden gelen yatırım tekliflerinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, “ Henüz yeni kuruluşuz. Ancak buna rağmen farklı ülkelerden art arda talepler gelmeye başladı. Güleç ailesi olarak yaptığımız görüşmeler sonrası İnegöl merkezli  restorandımızı  franchise sistemiyle büyütmeye karar verdik. Irak Erbil’in en önemli ailelerinden biriyle anlaşmamızı yaptık. Yaklaşık 2 milyon dolarlık bir yatırımla Erbil’in şık restorandını hizmete açacağız. Hedefimiz;  2021 yılı Nisan ayında  Qaburga Company ismiyle ilk Türk restorandımızı  faaliyete açmak” dedi


SIRADA 5 ÜLKE DAHA VAR
İşadamı Musap Güleç, 2021 yılı içerisinde yatırım planı içinde olan 5 ülkede daha yapılanmaya gitmek istediklerini söyleyerek, “ özellikle başta yavru vatan Kuzey Kıbrıs başta olmak üzere, Kanada, Kuveyt, Dubai ve Katar’da Qaburga Company markasıyla İnegöl merkezli Türk restorandları açmak istiyoruz. Bu konuda ciddi bir çalışma içindeyiz. Gelen teklif ve talepleri değerlendiriyoruz” diye konuştu.


MOBİLYA İHTACATINA DA KATKI SAĞLAYACAK
Açılışı yapılacak restorantların iç mimarisi ve donanımlarının da kendileri tarafından sağlanacağını söyleyen Güleç, “Atılacak her adım, açılacak her bir restorant ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Bu restorantlarda kullanılacak masalar, koltuklar, sandalye ve dolaplar İnegöl’de üretilecek. Doğal olarak bu durum mobilya ihracatımızı arttıracak” diye konuştu.


İNEGÖL KÖFTESİNİ DÜNYAYA AÇACAĞIZ
Qaburga Restorantın konseptinin et yemekleri olduğunun altını çizen Musap Güleç, “ Her ne kadar Doğu ve Anadolu kültürünün yemekleri ana konseptimiz olsa da İnegöl’ün eşsiz lezzeti olan köftesini de dünyaya tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz. Bu nedenle menülerimizde İnegöl köftesi de yer alacak.” Dedi.

Editör: Süper Kanal TV