İnegöl gibi nüfusu kalabalık şehirlerde fiziki mekânların yetersizliği ve personel azlığından dolayı şikayetlere maruz kalıyor. Başta mektup, Acele Posta Servisi  olmak üzere kargo, havale, on-line havale, maaş ödeme ve fatura tahsilatı gibi birçok hizmeti birlikte veren PTT şubelerine gelen vatandaşlar, uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Aynı anda birçok hizmeti vermekte olan PTT İnegöl Şubesi´nde bitmek bilmeyen kuyruklar vatandaşları çileden çıkarıyor. 

PTT Şubesinde yetersiz personelle hizmet verilmesinden dolayı zaman zaman tansiyonunda yükselmesine neden oluyor. Kurban Bayramın yaklaşmasıyla yoğun hat safhaya çıktı. Merkez PTT'de kalabalıktan dolayı adım atılacak yer yok. Aynı zamanda inegöl'ün farklı noktalarında bulunan şubelerde de manzara aynı. Uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşlar hem personel yetersizliği nedeniyle hemde para yetersizliği sebebiyle saatlerce kuyrukta boşu boşuna beklemiş oluyor. 

Yıllardır çözüm bekleyen sorun bir türlü çözülmezken, PTT Genel Müdürlüğü bunun önüne geçmek için farklı noktalarda şubeler açıyor. Fakat açılan şubelerde tek personelin vatandaşa hizmet vermeye çalışması yetersiz kalıyor. Zaman Zaman Merkez PTT dahil olmak üzere şubelerdeki yoğunluklar dışardaki kaldırımlara kadar taşıması inegöl'de hoş olmayan görüntülerin ortaya çıkmasına yol açıyor.  Vatandaşlar aşırı sıcak olan havalarda saatlerce işlemleri yapmak için beklerken, bazende işlemlerini yaptırmadan gidiyorlar. Bu nedenle işlemlerini yaptıramayan vatandaşlarla ile PTT personeli arasında zaman zaman tartışmalarda yaşanıyor. 

Özellikle Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte maaşlarını ve gelen ödemelerini PTT'den alan vatandaşlar paranın yetersiz kalmasından dolayı Şubelerden Merkez PTT'ye Merkez PTT'den ise şubelere yönlendirilmesi inegöllüleri çileden çıkartıyor.  Çünkü gelen vatandaşlar burada olumsuzluklarla karşılaşıyor. Yetkililerin biran önce buna çözüm bulmasını isteyen inegöllüler, nüfusu bir çok ilden büyük olan inegöl'ün yeterince hizmet alamadığını belirtiyorlar.