Meclis öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, annesinin vefatı sonrasında acılarını paylaşan herkese teşekkür etti.

Sonrasında ise Nisan ayı boyunca İnegöl Belediyesi’nce hayata geçirilen faaliyetler sinevizyon şeklinde izlenime sunuldu. İnegöl Belediyesi’nce geleneksel hale  getirilen ayın personeli uygulamasında Mayıs ayı personeli seçilen 3 çalışan küçük altın ile ödüllendirildi.

ESKİ OTOBÜS VE MİNİBÜSLER KALKIYOR
Son zamanlarda ulaşımla ilgili kamuoyunu işgal eden konular hakkında konuşan Başkan Alinur Aktaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bazı görüşmelerimiz oldu. BURULAŞ Genel Müdürümüz ile görüştük. Otobüslerin artık Doğu Garajı’na değil Kestel’de oluşturulan hatta kadar gelmesi ve oradan geri dönmesi ile alakalı konuyu görüştük. İNULAŞ ile de bir araya geldik. Otobüs değişimi ve beraberinde Cerrah ile Yenice’nin bu havuz içerisinde hareket etmemesi sonucu çıkan sıkıntılar genel bir istişare edildi. Büyükşehir Yasası gereği oluşturulan hatlarda trafiği rahatlatmak adına böyle bir uygulamaya gidiliyor. Kestel ve Gürsu Doğu Garajı kapatıldığı halde kendine söylenen hattın ilerisine gidiyor. Konuyu mahkemeye taşımışlar. Büyükşehir ulaşımla alakalı yetkiye sahip, gerekli düzenlemeleri yapıyor.  Günde 4 sefer sarı otobüslerimiz var. Sefer sayısı 6’ya çıkarıldı. Ocak 2018 itibariyle tamamen sarı otobüslere geçilecek. Eski otobüs ve minibüsler tamamen ortadan kalkacak. Belli periyotlar dâhilinde sarı otobüs sirkülasyonu yaşanacak. Kestel’de oluşturulan durakta bazı eksikler vardı. Bunlarla alakalı talimatlar verildi ve giderilecek. 8 lira olan taşıma ücreti normal otobüsler için 7 liraya düşürüldü. 4,5 yıldır aynı fiyatla gidiliyordu, otobüsçülerin zam beklentisi vardı ama fiyatı düşürdük. Sarı otobüsle gidildiğinde metrodan yüzde 50 indirimle gidildiği için bir kayıp olmayacak. Olası problemlere karşı gerekli müdahaleleri yapacağız. 1 lira fiyat indirimi ayda 1-2 gidenler için bir şey ifade etmez ama devamlı gidenlere fayda sağlar. Eleştirenler oluyor, samimiyetle ve iyi niyetle konuyu eleştirenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“PROVOKATÖR OLARAK YETİŞTİRİLMİŞSİN”
Toplantı esnasında söz alan MHP Grubu meclis üyesi Seda Arık, “Her ne kadar toplantısına katılmadığım belirtilmişse de 28.04.2017 tarihinde yapılan toplantıya ilk yarım saat iştirak etmiş bulunmaktayım. Ancak sayın komisyon üyeleriyle, karşılıklı görüşlerin açıklanması ile başlayan toplantımız, istenmeyen aşamalara gelmiş ve sonuç olarak şahsıma ‘provokatör olarak yetiştirilmişsin’ iftirası atılması aşamasına kadar gelmiştir. Üzerime atılan, provokatör olarak yetiştirildiğim iftirası ile başta şahsım, ailem ve devletimizin güzide okullarına büyük bir saygısızlık yapılmıştır. Ömrünü, bu ülkeye ve bu şehre vermiş bir emekli asker, eski belediye başkanı ve şuan özel sektörde alnının akıyla yöneticilik yapan babam ve her anne gibi bin bir cefa ve şefkat ile bizi yetiştiren anneme ve devletimizin güzide eğitim kurumları Altıeylül İlkokulu, Turgutalp Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi’ne yapılan bu saygısızlığı kabul etmem asla mümkün değildir. Şahsım, ailem ve devletimizin okulları, ilim, bilim, doğruluk yolunda yetiştirilmiştir. Ne çıkarlarım uğruna ne de koltuk uğruna, inandığım yoldan yürümekten ve inandığım değerleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Ailem beni bu öğretiyle yetiştirmiştir. Sırf kendi görüşünden olmadığım için ve inandığım değerleri savunduğum için üzerime atılan ‘provokatör olarak yetiştirilmiş’ iftirasını asla kabul etmiyorum. Bu iftirayı atan ve buna mani olmayan kurul ile sağlıklı çalışma yapmam bu saatten sonra mümkün değildir. Açıkladığım nedenlerle, üyesi bulunduğum Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinden çekiliyorum. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Bu ifade bana karşı birkaç defa tekrarlandı. Kurul üyelerimiz maalesef buna mani olmadılar” ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR İFADE KURULMADI
Berat Ertopuz, “Meclis üyesi arkadaşımın ‘provokatör olarak yetiştirilmişsiniz’ kelimesini kullanmadığını biliyorum. ‘Provokatörlük yapıyorsunuz’ dedik, ‘Sen babama provokatör mü demek istiyorsun’ dedi. Ben Cemal ağabeyle çok samimi bir insanım, onu bu meseleye karıştırmayalım dedim. Özür dilememi istedi, özür diledim ama isteyecek başka bir şeyi olmadığı için toplantıyı terk ettiler.”

Başkan Aktaş, “Referandum süreci atlattık, sıcağı sıcağına bir dönem geçmişti. Konu ile alakalı fazla bilgi sahibi değilim. Bu tip komisyonlarda arkadaşlık ortamı vardır. Sizin onlara göre yaşça küçük olmanız nedeniyle kardeş olarak görmüşlerdir. İsteğinizle çekilmenize mani olamayız, önümüzdeki ay yeni liste alırız. Parti olarak 1 temsilciniz olması gerekiyor. Şehir bizim şehrimiz, kavgayla bir şeyleri halledemeyiz. Özür de dilenmiş. Ağabey-kardeş hukuku içerisinde bu işi çözmeye çalışalım. Çözemezsek de gereğini yerine getiririz. İnşallah orta nokta bulunur” dedi.

Seda Arık’ın komisyondan istifası meclisin oy birliği ile kabul edildi. MHP Grubu’ndan Arık’ın yerine komisyona Enver Aybey getirildi.

MADDELER ERTELENDİ
Seda Arık’ın komisyondan çekilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Komisyonuna ait kamulaştırma maddeleri, bir dahaki toplantıda görüşülmek üzere komisyona havale edildi. 

SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
Eski Huzurevi binası alanında gerçekleştirilecek olan İnegöl Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin yapımı için alanın tahsisi meclis gündeminde görüşüldü. 2 yıl içerisinde inşaatına başlanması şartı ile 25 yıllığına alanın Sağlık Bakanlığına tahsis edilmesi Belediye meclisinin onayı ile kabul edildi.

İSKANİYE “CEMİYET” OLUYOR
İskaniye Mahallesi sakinlerinin talebiyle meclis gündemine alınan mahalle isminin ‘Cemiyet’ olarak değiştirilmesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Mahallenin isminin “Cemiyet” olarak kesin kabulü için Valilik onayının bekleneceği öğrenildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce meclise sunulan “2016 yılı bütçe kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı” maddesinin 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda görüşülmesine karar verildi.
Editör: Süper Kanal TV