2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması ile birlikte, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmelerinin sağlanması noktasında harekete geçen İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okullar bölgesi ve ilçe merkezindeki okul önleri ile çevresinde kuş uçurtmuyor. Özellikle okullar bölgesinde güvenlik önlemlerini artıran Emniyet Müdürlüğü ekipleri, MOBESE sisteminden de destek alıyor.
Eğitim yuvalarının kapılarını yeniden açması ile birlikte İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, Önleyici Hizmetler, KOM, Asayiş, Çocuk ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, öğrencilerin yoğun olduğu okullar bölgesi ile ilçe merkezindeki diğer okulların önlerinde ve çevrelerinde, öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim görmeleri için denetimlerini sıklaştırdı. 

Denetimler, okul servis araçları ile okul çevresinde okulla ilgisi olmayan şahıslar ve araçlar üzerinde yoğunlaştırılıyor.

SERVİS ARAÇLARINA SIKI DENETİM

Okullar bölgesinde uygulamaları sıklaştıran ekipler, servis araçlarının üzerinde de duruyor. Servis araçlarını durduran ekipler, emniyet kemeri takma konusunda öğrencileri ve servis sürücülerini uyarıyor.

MOBESE İLE GÖZETLENİYOR

Ekiplerin denetimlerinin yanı sıra okul önleri ve çevresi geçtiğimiz yıl hayata geçen MOBESE sistemi ile de izleniyor. Bu sayede okul önlerinde meydana gelen olaylar daha hızlı bir şekilde öğrenilip, müdahale ediliyor.

OKULLA İLGİSİ OLMAYANLAR!

Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan genelge ile okulla alakası olmayan kişilere yönelik yaptırımlar uygulanmaya devam ediyor. Ekipler, okulla ilişiği olmadığı halde sürekli okul ve çevresinde gezerek idareci, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike arz eden kişi veya kişilere Kabahatler Kanununun 32´nci maddesinin 1´inci fıkrası gereğince idari para cezası uyguluyor.

UYGULAMALAR YIL BOYU SÜRECEK

Editör: Süper Kanal TV