İnegöl’de Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere 4 farklı gün ve 4 farklı yerde kurulan Pazaryerine hırsızların dadandığı bildirildi. Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, Pazar tezgahının arkasından bazı pazarcıların para içerisinde para bulunan para kasalarının çalındığını, hatta içerisinde para bulunan terazi kefelerinin çalındığını ifade etti. Emniyet Müdürlüğünün her tezgah başına bir polis dikmeyeceğinin altını çizen Durgut, Emniyet Müdürlüğünden pazarlardaki güvenliğin biraz daha artırılmasının hırsızlar için caydırıcı önlem olacağına dikkat çekti.
34 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM
34 yıldan bu yana pazarcılık yaptığını aktaran Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, “Bu yıl son 15 günden bu yana olan olayları 34 yıllık mesleğim boyunca görmedim, duymadım.” Dedi.
GÖZÜNÜN ÖNÜNDE TEZGAHTAN PARA ÇALMIŞLAR!
Esnafın paralarının tezgahından çalınmaya başlandığına dikkat çeken Durgut, “Her pazaryerinde hırsızlık olayı duyuyorum. Şu ana kadar 20 civarında esnaftan duydum. Şimdiye kadar hiç böyle olaylar yaşanmamıştı. Zaman zaman ufak hırsızlık olayları oluyordu ama böylesi daha önce görülmedi.” Diye konuştu.
PARA KASASINI ÇALMIŞLAR
Esnafların bazılarının terazi kefelerini içinde paralarıyla, tezgah arkasında bulunan para kasasının içindeki parayla çalındığına şahit olduğunu ifade eden Durgut, “Bu tür hırsızlıklar son zamanlar da Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi pazarlarında olmaya başladı. Çalınan paraların miktarları 300, 500, 750 lira civarında.” İfadelerini kullandı.
HER TEZGAHA BİR EMNİYET MENSUBU OLMAZ TABİKİ
Esnaflara seslenen Durgut, “Her esnafımızın parasını koruması da gerekiyor. Biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Her tezgaha Emniyet Müdürlüğü her tezgaha polis dikemez, böyle bir şey olmaz tabi ki. Cebimizdeki paraya kadar çalacaklar diye korkuyoruz. Emniyet Müdürlüğümüzün, pazarlar da biraz daha güvenliği artırılmasını istiyoruz. En azından bu caydırıcı bir yöntem olabilir” şeklinde konuştu.

Editör: Süper Kanal TV