İHH inegöl başkanı İlhan Tatlı düzenlediği basın toplantısında kudüs ile ilgili açıklama yaptı. Tatlı basın açıklamasında şunları söyledi. İsrail, Kudüs’ü başkent ilan etti. Bunun için Mescid’i Aksa’ya yapılan saldırıları adım adım fazlalaştırıyor. Tepkileri ölçüyor. Dünyadaki tepkilere göre bir adım daha öteye gidiyor. En son Mescid’i Aksa’nın imamını da yaralayacak kadar cüretkâr oldu. Biz buna karşı durmak zorundayız.
Amerika ve İsrail, Kudüs’ü başkent ilan etti. 
Bizim sessizliğimiz Mescid’i Aksa’nın yıkılması demektir.  
Bizim sessizliğimiz Kudüs’ün kaybedilmesi demektir.
 Bizim sessizliğimiz Filistinli çocukların öldürülmesi demektir.

 Bizim sessizliğimiz Filistinli kadınların yerlerde sürüklenmesi demektir. Buna karşı koymak zorundayız
8 aralık Cuma günü İshakpaşa camisinde Cuma namazından sonra basın açıklaması yapılıp dua için kıyama duracağız. 10 aralık Pazar günü ise saat 14:00 inegöl belediyesi önünde toplanıp heykel önüne kadar yürüyüş yapacağız. Kadın erkek çoluk çocuk olarak herkesi bekliyoruz.
Tüm halkımızı davet ediyoruz. Herkes protestolara katılsın. Herkes Mescid’i Aksa’nın yanında olsun. Sayın cumhurbaşkanımızında dediği gibi Kudüs bizi kırmızı çizgimizdir.
Türkiye Devleti, mutlaka büyükelçiyi ve konsolosu geri göndermelidir. Çünkü Mescid’i Aksa’ya yapılan saldırıya devletler nezdinde karşılık vermezsek yarın Kudüs’ün kaybedilmesinden sonra artık her şeyi kaybetmiş oluruz ve gecikmiş olur.
 Onun için bütün Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi partiler, devlet ve hükümet elbirliği ile Mescid’i Aksa’nın yanında olduğumuzu göstermek mecburiyetindeyiz.”
İnegölde 30 civarında stk olarak 8 aralık Cuma günü Cuma namazında İshakpaşa camiside olacağız. 
10 aralık Pazar günü ise saat 14:00 İnegöl belediyesi önünde toplanıp heykel önüne kadar yürüyüş yapacağız. Kadın erkek çoluk çocuk olarak herkesi bekliyoruz.
Bizim sessizliğimiz Kudüs’ün kaybedilmesi demektir!
 “Elbirliği ile Mescid’i Aksa’nın yanında olduğumuzu göstermek mecburiyetindeyiz”  tüm  İnegöl halkını bekliyoruz