8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi Konferans Salonunda program düzenlendi.

düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Sosyal Hizmetler Müdürü Serpil Noyan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KADIN VEKALET KABUL TEK MESLEK OLAN ANNELİK MAKAMININ ADIDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açış konuşmasını yapan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Durmuş Karadeniz, “Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yansı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyoruz. Peygamberlerin hepsinin ilk koruyucusu annedir, yani kadındır. Kadına saygısızlık ve şiddet her şeyden önce Allah’ın emanetine ihanettir ki, bu da yaratıcıya asi olmak başkaldırmaktır. Kadın vekalet kabul tek meslek olan annelik makamının adıdır.

Allah’ın rahim, gafur ve gaffar sıfatlarının inkişaf ettiği, hayatın kaynağıdır. Kadınlık öyle bir makamdır ki, en yüksek mertebe olan cennet o makamın ayakları altındadır. Bu yüzdendir ki, kadına saygı yaratıcının saydığımız sıfatlarına saygının bir nişanesidir. Kaldı ki bu makama saygısızlık ve şiddet, bu makamı hor ve hakir görme, başta yaratıcıya ve sonrasında bütün beşeriyete saygısızlıktır. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın ve tüm dünya kadınlarının gününü kutlarım” dedi.

Matematik öğretmeni Nalan Özkızılcık’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından tarih öğretmeni Turan Güvercin, Nazım Hikmet’in “Hoşgeldin Kadınım’ adlı şiiri okudu. Öğrencilerin Pantomim gösterisinin ardından, öğrencilerden Ebru Memiş ‘Ben Kadınım’ adlı şiiri okudu. Program öğrencilerin kadınlar günüyle ilgili hazırladıkları skeçle son buldu.
Editör: Süper Kanal TV