Federasyon devir teslim töreninde konuşan Burhanettin Özdemir; ”Yaklaşık 20 yıldır bu camia içinde çeşitli sivil toplum örgütlerinde yönetici olarak görev aldım. İki yıl önce bir grup arkadaşlarımızla farklı bir yapılanma içine girdik. İnegöl de ilk defa bir federasyon çatısı altında örgütlenme çalışması yürüttük. Önce kırsal mahallelerimizde yerel dernekleri kurduk. 09.09.2019 tarihinde Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu 9 derneğimizin kuruculuğunda İçişleri Bakanlığınca tüzel kişilik olarak tanındı. İlk kongremizi 09.12.2019 günü yaptık.9 asil 9 yedek yönetici arkadaşımızla İnegöl’de faaliyetlerimizi sürdürdük. Nihai amacımız Güney Marmara’daki il ve ilçeleri kapsayan Manav, Yörük ve Muhacir kardeşlerimizle büyük bir birliği sağlamak. Şu an İnegöl de 15 derneğimizle Federasyon çatısı altında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu bir bayrak yarışııdır.29 Haziran 2020 tarihi itibariyle gördüğüm lüzum üzerine başkanlık görevinden ayrıldım. Yönetim kurulu yaptığı toplantıda başkan yardımcımız Sayın İsmail Kösen’i olağanüstü genel kurula kadar geçici başkan olarak belirlemiştir. İnşallah en kısa sürede dernek delegelerini yenileyerek olağanüstü genel kurulu gerçekleştirecektir. Genel Başkan İsmail Kösen ve yönetim kuruluna yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

Yeni dönemle ilgili açıklama yapan İsmail Kösen; “Kurucu başkan ve kurucu yönetim kurulu olarak, görev aldığım federasyonda bu yönde bir karar aldık. Yönetim kurulumuz aynı şekilde devam etmektedir. Yakın süreçte yeni kurulan ve federasyona dahil olacak derneklerimizin de katılımı ile daha geniş bir yönetim kurulu oluşturacağız.  Pandemi nedeniyle bu faaliyetimizi iç bünyemizde kendi delegasyonumuz ile yürütmekteyiz.  Koşullar normalleşmeye döndüğünde sosyal faaliyetlerimizi halkımızla birlikte paylaşarak, daha görkemli törenler yapacağız. Federasyonumuz sadece İnegöl’de, 150 bin üzerinde vatandaşımızı temsil etmektedir. Bu topluluğun sosyal ve ekonomik yönden beklentilerini aldıkları hizmet yeterliliklerini takip edecek olumlu anlamda suya sabuna dokunacak bir anlayışla gerek yerel yöneticilerimize gerek Bursa ve Ankara’daki, kurum ve kuruluşlar ile dirsek teması halinde olup camiamızın gür sesi olacağız “

“Temsilcisi olduğumuz kitlenin büyük çoğunluğu tarımla iştigal etmekte. Bu kitlenin yaşadığı bazı genel sıkıntıların çözümü noktasında öneriler oluşturarak ilgili mercilere ileteceğiz. Özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın eğitim konusunda sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızın öğrenim kalitelerinin yükseltilmesi adına takipçi olacağız. Yeni dönemde üzerinde duracağımız konulardan biri de camiamız içerisinde önemli makam ve mevkilerde ya da sektörel anlamda başarılı olmuş işadamlarımızla paneller gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmamızın eğitimle ilgili sorunların çözümünde önemli rol oynayacağını düşünüyorum”

“İnegöl hızla büyüyen ve gelişen bir şehir konumunda.  Bu nedenle Türkiye’nin dört bir yanında göç almaktayız. Gelen göç kitlesinin çoğunluğu da aslında Manav Muhacır ve Türkmen olduğu için yerli halkımızla kaynaşma noktasında çok çabuk uyum sağlamakta. Ancak bu göç ile birlikte şehrimizin ihtiyaçları artmakta. Biz de bu gerçeği bilerek çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirmekteyiz. Amacımız sadece kendi camiamıza değil, bizimle birlikte İnegöl’de yaşayan, İnegöl’ün ekonomisine sosyal hayatına katkı koyan tüm ilçe halkımıza hizmet ve tüm bu farklı kültürleri kaynaştırarak daha güzel yaşanacak bir İnegöl hayalindeyiz. Bu bizim tarihimizin zaten bize yüklediği en önemli misyon.  Yeni dönemde ilçemize iş aş için gelmiş ve şuan bizimle aslında aynı misyona sahip bu kardeşlerimizle daha yakın ilişkiler kurarak başarılı çalışmalara imza atmak istiyoruz”

“Benim görev aldığım daha önceki Ticaret ve Sanayi odası ve diğer STK’larda öne çıkan en büyük özelliğim, proje adamı olmamdır. Bu özelliğimi tüm yönetim kurulu üyesi ve delegasyonumuz  ile harmanlayarak görevimiz süresince uygulanır ve kabul edilebilir projeler üreteceğiz. Çok ciddi bir nüfus kitlesine ve güçlü bir ticari hayata sahip olan İnegöl’ün hayali olan il konusunu yeni dönemde de canlı tutup ısrarcı olacağız, Tabi bu konu siyasi bir konu. Merkezi yönetimi ilgilendiren bir konu. Biz mümkünse  il, mümkün değilse özel statülü ilçe olmak zorundayız. İnegöl’deki üniversitemizin eğitim kalitesinin yükseltilmesi, mezun olan öğrencilerin İnegöl’ün ticari hayatına kazandırılması ile İnegöl’ümüzün ülke ekonomisine daha fazla katkı koymasına zemin hazırlamak istiyoruz. Ecdadımızın anılması ile alakalı bir takım etkinlikler planlıyoruz. Bu toprakları bize yurt etmiş tüm ecdadımızı  gerek yerel platformlarda gerekse bölgesel olarak çeşitli aktiviteler düzenleyerek daha geniş kitlelere anlatmak düşüncesindeyiz”

“İnegölspor ve İnegöl Belediyesi bünyesinde bulunan Belediyespor’un faklı branşlarda faaliyetleri var. Bu iki değerli spor camiasının alt yapılarını güçlendirme noktasında temsil ettiğimiz camianın içerisinden yetenekli çocuklarımızı bulup Türk sporuna armağan etmeyi spor kulüplerimizle ilgi ve alakayı canlı tutmayı hedefliyoruz”

“Biz topluluk olarak her dönemde devletimizin yanında olmuş büyük bir milletiz. Milletin birlik ve beraberliğinin devletin üniter yapısının korunmasında çok önemli bir yere sahip olduğuna inanıyoruz. Bu sebepledir ki, tüm halklarla  kardeşliğimizi iletişimimizi kültür kaynaşmamızı ilelebet korumak ve  geliştirmek en büyük şiarımızdır. Bölmek, ayrıştırmak bizim lugatımızda yoktur.  Her ne kadar Manav Muhacır Türkmen boyları adını taşısakta biz Büyük Türk milletinin temsilcisiyiz. Ancak federasyon merkezimiz İnegöl’de olduğu için  Belediye Başkanımızın, Kaymakamımızın,Valimizin yanındayız,Devletle olan bağımız her daim güçlü olmuş ve olmaya da devam edecektir”

Editör: Süper Kanal TV