29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Oryantiring İl Şampiyonası düzenlendi. Bursa’nın tüm ilçelerini kapsayan etkinliğe İnegöl Belediyesi ev sahipliği yaptı. Belediye Spor Salonu merkezli olarak Kültür Park içerisinde gerçekleştirilen ve Türkiye Oryantiring Federasyonu faaliyet programı içerisinde de yer alan şampiyonada, 292 sporcu kıyasıya bir mücadele sergiledi.

Sabah 10.30’da başlayan Oryantiring il şampiyonası, 13.00’da sona erdi. Dereceye giren sporcular için 13.30’da ödül töreni gerçekleştirilirken, törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve İnegöl Belediyespor yöneticileri de katıldı.

ORYANTİRİNG’DE DERECELER GELMEYE BAŞLADI
Ödül töreni öncesi kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bir doğa sporu olan ve koşarken düşünebilmek, kaybolmadan ilerleyebilmek, araziyi iyi okuyabilmek, haritayı 3 boyutlu düşünmeyi kapsayan Oryantiring sporuna ilgi her geçen gün İnegöl’ümüzde de artıyor, Bursa’da da artıyor, Türkiye’de de artıyor. Bu noktada Doğa Sporları ve Turizm Merkezimiz (DOSTUM) marifetiyle çok değerli Tarık Şeker hocamızın gayretleriyle geçtiğimiz Ocak ayından bu yana bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Hem Bursa çapında hem Türkiye çapında dereceler gelmeye başladı. Açıkçası bazen o arkadaşlarımızı tebrik ederken, ödüllendirirken yoruluyoruz bile. Ama hiç önemli değil, onlar inşallah bu başarıları arttırarak devam etsinler” dedi.

BURSA’NIN TÜM İLÇELERİNDEN KATILIM OLDU
Yapılan il şampiyonasının Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlendiğini der hatırlatan Aktaş, “Bu vesileyle Cumhuriyet bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. 292 çocuğumuz katıldı Cumhuriyet İl Şampiyonasına. Bursa’nın tüm ilçelerinden gelen kardeşlerimiz oldu. Bu noktada hem birbirinizle tanışıp kaynaşırken beraberinde Oryantiring marifetiyle de bir mücadeleyi, bir müsabakayı karşılıklı olarak yerine getirme imkanı sağladınız. Benim buradaki tüm çocuklarımıza tavsiyem; muhakkak suretle ama asla eğitim ve öğretim hayatınızı ihmal etmeden bir spor dalıyla veya bir sanat dalıyla muhakkak ilgilenin. Enstrüman çalın, resim yapın, şarkı okuyun… Hiç önemli değil. Ama muhakkak bir sanat veya spor dalıyla ilgilenin” diye konuştu.

SPOR SADECE FUTBOL DEĞİLDİR
Aktaş, ülkemizde spor dendiğinde akla ilk gelenin futbol olduğunu da vurgulayarak öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Futbolla ilgili bir kaygısı olduğundan söz eden Başkan Aktaş, “Futbol çok ciddi fedakarlık gerektiriyor. Binlerce çocuk futbolcu olabilmek için mücadele ediyor. Fakat spor sadece futbol değildir. Bunlardan sonuca ulaşan çok az kişi var. Diğerleri de hep eğitim öğretim hayatlarını ihmal ediyorlar. Ama voleybol oynarsınız, basketbol oynarsınız ki İnegöl Belediyespor’da da salon sporları çok iyi. Üst liglerde takımlarımız var. Eğer salon sporlarıyla ilgilenirseniz, Oryantiring gibi doğa sporlarıyla ilgilenirseniz hem eğitim öğretim hayatınız devam eder hem de daha sağlıklı olabilmek adına bir sportif faaliyeti yerine getirmiş olursunuz. Zaten sizler buna inanmışsınız. Ayrıca spor yapmanın da yaşı yok. Her yaş için bir spor dalı var. Ben burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından yarışmada kategorilerinde ilk 3’e giren sporcular sırasıyla kürsüye çağırılarak madalya ve hediyeleri takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimiyle tören sona erdi.