Her yıl düğünlerde yaşanan silahlı kutlamalardan dolayı sıkıntıların yaşandığı ve kimi zaman yaralanma olaylarına kadar varan durumların önüne geçmek için Romanlar ve Muhtarlar derneği bir araya geldi.



İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit konuyla ilgili bir konuşma yaptı.
 “Yaz sezonu açıldı. İnegöl’ümüzün hem köylerinde hem merkezinde gerçekleşecek düğünlerde geçen seneki olayların yaşanmaması için muhtarlarımızla bir basın açıklaması yapmayı düşündük. Geçen sene 2 kişinin vurulmasıyla epey sıkıntılar yaşadık. Bu yıl da düğün sezonunun iyi geçmesi için düğünlerimizde silah atımına hayır diyoruz. Düğünlerimiz iyi geçsin. Cemiyetleri yapanları şimdiden tebrik ederiz. Düğünlerimiz neşe kaynağı olduğumuz için geçen seneki gibi olayların yaşanmasını istemiyoruz. Emniyet ve Jandarma ekiplerimize de bundan bahsediyoruz. Muhtarlarımızın da bu konu ile ilgi ve alakalarını üst seviyede göstermelerini rica ediyorum” dedi.

daha sonra Inegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği başkanı  Resul Kaymaz ise şunları söyledi.
“Her zaman bu sıkıntıların içinde olduk ama huzursuzluk yaşatmaması yönünde toplantılar yaptık. Düğün demek insanların kaynaşması, güzel yaşama hazırlık demektir. Güzel yaşamımızı 3-5 kişinin silah atmasıyla, huzurun bozmasıyla gerçekleştiremeyiz. Biz bunun önüne geçemiyoruz. En yakın zamanda Kaymakam beyin yaptığı toplantıda silah olayının üzerinde hassasiyetle durulduğunu görüyoruz. Biz de muhtarlar olarak her düğün başında duramayız. Silah atımlarından rahatsız oluyoruz. İnsan canı her şeyden kıymetlidir. Mutlu günlerimiz güzel geçsin. Kardeşlerimiz ekmek parası için bu işi icra ediyorlar. Bu manada muhtarlar olarak bu işin üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bir takım flamalar yaptırdık. Bunları düğün sahiplerine veriyoruz ve bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Mutlu günleri karartmayalım. Hiç kimsenin canı yanmasın, huzur içinde yaşayalım” şeklinde konuştu.
İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneğinde gerçekleştirilen basın toplantısında dernek başkanları çağrıda bulundular. Hazırladıkları pankart ile de vatandaşları bu konuda bilinçlendirmeyi amaçlayan dernek başkanları ve üyeleri topluma da güzel bir sosyal mesaj verdiler.
Editör: Süper Kanal TV