İnegöl´ün ormanları ve kaplıcaları ile turizm cenneti olan Oylat´ın tam merkezinde uzun yıllar hizmet vermiş ve köhne bir yapı haline gelen Köylü çarşısı İnegöl Belediyesi tarafından yerinden taşınarak yapılan yeni köylü pazarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Cumartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban ve Eşref Yiğit, bazı meçli üyeleri ile davetliler katıldı.

TARİHİ MEHTER

Namı dünyaya yayılan İnegöl Tarihi Mehter ekibi muhteşem gösteriminin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Oylat 7´den 70´ e herkesin yararlanabileceği bir sağlık merkezi. Yemyeşil ormanlar içinde insanlara huzur ve şifa dağıtan adeta cennetten bir köşe…Oylat; şehrimizin kalabalığı, yoğunluğu ve tüm karmaşasına rağmen huzur veren atmosferi, şifalı suları, mağarası, eşsiz doğa manzarası ile şehrimizin turizm merkezi ve markası… Sağlık Turizminde önemli bir yere gelmesini düşündüğümüz Oylat´ımızın tanıtımı, fiziksel ve sosyal şartlarının geliştirilmesi amacıyla birçok hizmeti peş peşe hayata geçiriyoruz. Belediye olarak hedefimiz; Oylat´a yaptığımız yatırımlarımızla bölgeyi kaplıca ve sağlık turizminde çekim merkezi haline getirip, Oylat´ı turizm cenneti yapmaktır. Bu hedefler doğrultusunda birçok yeni projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalarımız devam etmektedir.” Dedi.

SUGESAM HAYAT BULACAK

SUGESAM projesinin Oylat´ta hayat bulacağını açıklayan Aktaş, “Bu kapsamda çalışmalarını başlattığımız SUGESAM sayesinde Oylat´ın şifalı sularını saunalar, buhar odaları, terapi jakuzileri, masaj odaları, dinlenme mekanları, özel odalar, son derece modern hamamları ile insan sağlığına hizmete sunacağız. Ayrıca eski köylü pazarının bulunduğu mekânda açık yüzme havuzu ve spor tesisi olmak üzere çok amaçlı bir sosyal alan oluşturmayı da planlıyoruz. Yine bunlara ilave olarak cami ve çevresini kapsayan özel bir projenin de çalışmaları yakın zamanda başlayacak.” Diye konuştu. 

OYLAT´TA YAPILAN HİZMETLERİMİZ BUNLARLA DA SINIRLI DEĞİL

Organik Pazarın hem Oylat yöresindeki bayanlara iş imkanı hem de buraya gelen misafirlere organik ürünlere daha kolay ulaşabilmesini sağlamış olacağını ifade eden Aktaş, “Pazarımızın fiziki özelliklerinden bahsetmek gerekirse; Köylü pazarımızın toplam inşaat alanı 1850 metrekaredir. Bu alanın bin 400 metrekaresi kapalı alandır. Pazarımızda her biri 32 metrekareden oluşan 22 adet dükkân bulunmaktadır. Dükkânların üst katı da ise restoran olarak kullanılabilecek iki adet dükkânımız bulunmaktadır. Pazarımızın 138 metrekarelik alanı 6 adet lojman olacak şekilde düzenlenmiştir. Pazarımızın toplam inşaat maliyeti 1 milyon 800 bin TL´dir. Oylat´ta yapılan hizmetlerimiz bunlarla da sınırlı değil tabi ki;  Oylat mağarasının turizme kazandırılması, Oylat efsanesinin yaşatılması amacıyla mizansen oluşturulması, Çevre düzenleme çalışmaları, Mesire alanının düzenlenmesi, Büyük otelin yıkılması, Mini arıtma tesisinin kurulması, Hidroelektrik santralin kurulması gibi… Pazarımız hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Ben bu yörenin çocuğuyum. Bu bölgede ayak basmadığım yer yoktur. 4 senedir konaklamak için gelmek nasip olmadı. Oylat çok güzel bir yer. Şifa merkezi. Oylat değişti. Bir Büyük Otel, Güven Otel vardı. Tahta barakalar vardı. Günün şartlarına uygun hale getiriliyor. İnsanların istifadesine imkan sağlayacak noktaya geliyor. Muhittin Tanoğlu, Cemal Arık, rahmetli amcam, şimdi Alinur başkanımız, Oylat AŞ´nin yönetimi ellerinden gelen gayreti gösterdiler, gösteriyorlar. Temiz havası ve sıcak suyuyla 81 ilden insanlar burada konaklamıştır.  Doğal ürünlerin satılacağı noktayı buraya taşıdılar. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANI OYLAT´TA KONAKLADI

Oylat´ın AK Parti için de önemli olduğunu hatırlatan Şahin “Rahmetli amcamız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ı AK Parti kurulmadan önce burada misafir etmiştir. AK Parti´nin kuruluşundan sizlerin de emeği çok. Cumhurbaşkanımız Pazartesi günü Bursa´da misafir olacak. Stadyumu açacağız. Sizlerin selamını Cumhurbaşkanımıza ileteceğim. Oylat yaşanacak, havası teneffüs edilecek bir yer. Hem hemşerilerimiz, hem misafirlerimiz burada şifa bulacak. Büyükşehir de buraya tesis yapacak. Oylat için kavşak yaptık, köprü yaptık, yol yaptık. Ne lazımsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

İNEGÖL´ÜN DEĞERLERİNİ SIRALADI

Kaymakama Ali Akça´da, “İnegöl dendiğinde aklımıza bir çırpıda gelen onlarca değerden bahsedebiliriz. Muhteşem ezgilerini dinlediğimizi bize Osmanlıyı o kadim milleti hatırlatan mehterimiz İnegöl´ün değerlerindendir. Yine Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyetin değerlerinin kendi bünyesinde özümsemiş birleştirmiş evrensel düşünen insanımız İnegöl´ün en önemli değerlerindendir. İnegöl insanı bulunduğu bölgeyi yakmayı yıkmayı değil bulunduğu bölgeyi mamur etmeyi, hizmet ederek oranın daha da ileriye gitmesini hedef alan elleri öpülesi insanlardır. Bu gün İnegöl´ün adını dünyanın dört bir yanında duyuran mobilyacılarımız ve İnegöl mobilyası, İnegöl´ün en önemli değerlerindendir. Köftemiz ve Oylat, engin ormanlarımız… Bu sayıları artırabiliriz. Bizler İnegöl´ün bu değerlerini daha da ileriye nasıl taşıyabilirizin arayışı ve gayreti içerisindeyiz. Belediyemizin yapmış olduğu bu organik Pazar inşallah Oylat´ın değerine bir kat daha ilave yapacaktır. Bu güzel hizmetten dolayı belediyemize şükranlarımı sunuyorum. Bu bölge de ticaret yapacak değerli dükkan sahiplerine cenab-ı haktan hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek açılışı yapılan Oylat çarşısı gezilerek incelendi.

TUZDAN İSİMLİK

Bazı esnaflar isimlerinin üzerinde yazılı olan kaya tuzundan yapılmış isimlikleri protokol üyelerine hediye ettiler.
Editör: Süper Kanal TV