İnegöl´de yaklaşık 52 bin öğrenci ile birlikte İnegöl Belediyesi Bursa Özel İdare Müdürlüğü Özel Eğitim İş Uygulama Okulunda eğitim gören 110 engelli öğrenci de karne sevinci yaşadı.
Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci karne sevinci yaşarken, İnegöl´de eğitim hayatlarına İnegöl Belediyesi Bursa Özel İdare Müdürlüğü Özel Eğitim İş Uygulama Okulunda devam eden orta ve ağır derece de zihinsel engelli öğrenciler de dün karnelerini aldılar. Öğretmenlerinden karnelerini alan öğrenciler, sevinçlerini doyasıya yaşadılar.

BUGÜN TATLI BİR SEVİNÇ YAŞADIK

Eğitime devam 110 öğrencilerinin olduğunu belirten Bursa Özel İdare Müdürlüğü Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Erdoğan Yakut, “Ortaokul ve lise kademesinde çocuklarımız var. Bizde bugün çocuklarımıza karne verme sevinci yaşıyoruz. 2004´te açılan okulumuz bu yıl hayırlısıyla 12´nci sınıfları misafir etmekte ve bu sene sonu itibariyle inşallah ilk mezunlarımızı vereceğiz. Bununda tatlı bir heyecanı var. Belirli günlerde insanın bu heyecanı ve sevinci yaşamasına sebep oluyor. Velilerimizle ve öğrencilerimizle beraber bugün tatlı bir sevinç yaşadık. Çocuklarımıza karnelerini verdik. Çoğu çocuğumuzu mevcut durumlarından daha ileri gittiklerini gördük. Bu bizim için her şeyden daha kıymetli. Bu vesileyle ben bütün çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı tatiller diliyorum” dedi.

BİZİM İÇİN UFAK AMA ONLAR İÇİN BÜYÜK BİR ADIM

‘Bizim öğrencilerimiz çok özel öğrenciler´ diyen Yakut, “Orta ve ağır mentareterdasyon, orta ve ağır derece de zihinsel engelli bazı öğrencilerimizde ise hem zihinsel hem de bedensel engeller var. Dolayısıyla bu öğrencilerimizi çok özel bir grup yapıyor. Okulumuzu da diğer okullar arasında özel bir okul yapıyor. Bu çocukların eğitimleri de zaten bireysel eğitim. Çocuklarımızın her birine ayrı bir eğitim programı uyguluyoruz. Bizim için çok ufak gibi görünse bile çocuklar için çok büyük adımlar anlamına geliyor. Küçük bir şey başardıklarında bile bu çok büyük anlam ifade ediyor. Bizde bunun vermiş olduğu coşkuyla, heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Yoksa aslına bakarsanız diğer eğitim öğretim yuvalarından çok daha fazla performans ve emek harcıyoruz. Bu anlamda arkadaşlarımızın emekleri kutsal” diye konuştu.

BU SENE İLK MEZUNLARIMIZI VERECEĞİZ

Bu sene üç şubeden 30 tane öğrenciyi mezun vereceklerini belirten Erdoğan Yakut, “Burada orta ve ağır derece de engelli olan çocuklarımız liseyi bitirirler. Devletimizin bu öğrencilerden istihdam konusunda özel sektörde yüzde 1, devlet kurumlarında ise yüzde 2 şartı vardır. Bizim çocuklarımız bu şekilde bir işe yerleştirilebiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığımız bu sene engelliler için ayrı bir KPSS´de açtı. Bu yordamla çocuklarımız işe yerleştirilebiliyorlar. Bu okuldan sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezi 23 yaş üstü engelliler kursuna öğrencilerimiz devam edebiliyorlar” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV