İnegöl’de Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak eğitim veren beş İmam Hatip Lisemizde Sınav Stratejileri ve Aidiyet Seminerleri düzenlenmektedir. Seminer verilecek İmam Hatip Liselerimiz İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi, Osmangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Toki Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi’dir. Seminerler her ayın bir gününde üç oturum şeklinde yapılmaktadır. Seminerler Ekim ayında başlamış olup sonuncusu Mayıs ayında yapılacaktır. İlk seminerler 16 Ekim tarihinde İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde verilmişti.

6 Kasım 2017 (bugün) saat 9:00’da İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 12 sınıf öğrencilerine, saat 11:00’de İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerine Öğrenme sürecini etkileyen faktörler, stres hormonları, Başarı-Kaygı arasındaki Hassas Denge konulu seminer verilecektir. Saat 14:00’de ise Toki Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesinde 11 sınıf öğrencilerine Öğrenme sürecinin aşamaları, Mucizevi Bilgisayar ”İnsan Beyninin Marifetleri” konulu seminer verilecektir.

Dr. Ö.Faruk ÖNDAĞ tarafından verilecek olan seminerlerde Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı İmam Hatip Liselerindeki öğrenciler tarafından ilgiliyle takip edildiği görüldü. Seminerlerin finansmanı İnegöl’de faaliyet gösteren ismini basına açıklamak istemeyen sanayici hayırsever tarafından sağlanmaktadır. Seminerlerin öğrencilerimizin lise hayatından sonraki Yükseköğrenim hayatlarında bir mihenk taşı olacağını değerlendiriyoruz. Seminerleri veren Sayın Dr. Ö.Faruk ÖNDAĞ ve finansmanını sağlayan değerli sanyicimize de teşekkür ediyoruz.

Dr. Ö.Faruk ÖNDAĞ Kimdir?

Dr. Ö.Faruk ÖNDAĞ 1970 Ankara doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Bursa/ İnegöl’de yapan Dr. Öndağ, Lisans eğitimini Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, ihtisasını, Siyami Ersek GKDC Hastanesinde premedikasyon (hastaları operasyona psikolojik ve farmakolojik olarak hazırlama) konulu tezini sunarak tamamladı. Yüksek Lisansını İstanbul Ticaret Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında gerçekleştirdi. “OKS Sınavında Öğrencilerin Sınanma Stresi ile Sınav Başarısı Arasındaki İlişki” konusunda tez çalışmasında bulundu. Lisans sonrası EMDR ve Bilinçli Hipnoz eğitimleri aldı. Dr. Öndağ; öğrenme süreci üzerine bireysel danışmanlık çalışmalarının yanında, branşı ile ilgili “Okul, dershane, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlarda” verimli ders çalışma, öğrenme ve konsantrasyon teknikleri, motivasyon, liderlik, zaman ve stres yönetimi, relaksasyon eğitimleri, ve iletişim konularında seminer ve eğitim vermektedir. Dr. Öndağ, Pozitif Psikolojik Araştırmalar Enstitüsü’nde “Eğitim Birimi Koordinatörlüğü” görevini de yürütmektedir. Dr. Ö.Faruk ÖNDAĞ evli ve iki çocuk babasıdır. Yazdığı kitaplar 1. Motivaksiyon 2. Bi Müsaade Sınavım Var (Çocuk Genç Yetişkin Herkese) 3. Haz Çağında Organik Çocuk Yetiştirmek 4. Pozitif Ebeveynlik : İnternet Çağında 5. Tarihi Örneklerle Efsane Adamlar 6. Sıra Dışı Adamlar : Dünyada İz Bırakan
Editör: Süper Kanal TV