Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı öğrencileri hayata geçirdikleri proje kapsamında sahipsiz hayvanlar için yaptıkları yuvaları tamamladılar.
İnegöl Belediyesinin destekleri ile Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı öğrencileri tarafından yapılan 78 adet yuva İnegöl Belediyesi ekiplerine teslim edildi.

Sokak hayvanlarını unutmayarak muhteşem bir projeyi geçiren öğrenciler kendileri 48 adet, İnegöl Belediyesi de 30 olmak üzere toplam 78 adet yaptıkları yuvaları, İnegöl´ün çeşitli noktalarına konulması için Belediye ekiplerine teslim ettiler. Yuvaların üzerlerine yazdıkları farkındalık oluşturan sözler arasından “Bir hayvanı sevmekle başladı her şey” sözü dikkat çekti.

Teslim töreninde konuşma yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Program Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Gül Uysal, “Kış mevsimi nedeniyle soğuk, karlı ve buzlu havaların etkisinin giderek hissedilmeye başladığı şu günlerde sokak hayvanlarının yaşamlarını zorluklar altında yaşam mücadelesi vererek geçirdiğini hatta çoğu sokak hayvanlarının yaşamını yitirdiğini biliyoruz. Öğrencilerime böyle bir projeden bahsettiğimde çok severek ve isteyerek katıldılar. Büyük bir özveri gösterdiler. Kulübeleri 20 günlük kısa bir sürede yaptılar. Bu kulübelerin 48 tanesi öğrencilerimizin belirlediği ve tamamen kendi imkanlarıyla oluşturduğu modeller. 30 tanesi de İnegöl Belediyesinin sponsorluğunda aldığımız malzemelerle yaptık. Umarım çalışmamız amacına ulaşır. İnegöl halkının bu kulübelere sahip çıkacağına inanıyoruz. Başta öğrencilerim olmak üzere bu konuda destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

PİSİ BAHÇESİ OLUŞTURDUK

Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın ise öğrencilere gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, "Kış mevsiminin yaşandığı bu soğuk günlerde Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu İşletme Programı öğrencileri sosyal sorumluluk proje kapsamında kedi ve köpek barınakları yapacaklarını bize ilettiler. Biz de bu noktada malzeme desteği vermek suretiyle, kendilerine katkıda bulunmayı bir görev addettik. Belediyemiz sokak hayvanları noktasında birçok projeye imza atmış durumdadır. Bunlar hayvan barınağı, kedi evi, hayvan sulukları ve beslenme odaklarından müteşekkil. Hayvan barınağımızda hayvan kısırlaştırma, bakım ve tedavi işlemleri yürütülmektedir. Yarında kültürpark içerisinde oluşturduğumuz Pisi bahçemizin açılışı yapılacaktır. Bu nokta da duyarlı olan kişiler, kuruluşlarla temas halindeyiz. Biz bunları sadece kanuni yükümlülükler değil, aynı zamanda insani ve vicdani sorumluluklarla gerçekleştirmekteyiz.” Dedi.

İşletme Programı Öğrencisi İsmail Türkan´da, “Böyle sosyal projelerimizi hayata geçirmek için belediyemizden ve kuruluşlardan destek bekliyoruz.” Dedi.

İşletme Programı Öğrencisi Zehra Çavar ise “Sokak hayvanlarının soğuk günlerde korunması için farkındalık oluşturmak için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Yuvalar yaptık. Vicdanımızı bir nebze de olsa hafifletmek için bunu yaptık. Umarım bu tür projeler yayılır ve herkes buna karşılık birşeyler yapar” dedi.

Konuşmaların ardından 78 adet yuva belediye ekiplerine teslim edildi.