Sıcaklıkların eksi derecelerde seyrettiği bu günlerde, kar yağışının artmasıyla birlikte hayatta kalmak için yiyecek bulmakta zorlanan doğadaki yabani hayvanlara Vehbi Koç İlkokulu öğrencileri sahip çıktı. Vehbi Koç İlkokulu 2-C ve 3-C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde hayata geçirdikleri ve “Bir avuç dostluk” adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugün yabani hayvanlar için doğaya yiyecek bıraktı.

ÖĞRENCİLERE HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR
Geçtiğimiz günlerde İnegöl Belediyesi’nin de bir benzerini gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışması, yine İnegöl Belediyesi işbirliği ile hayata geçirildi. İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ile İnegöl Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubunun da destek verdiği etkinlikte, öğrencilerin hayvan sevgisi kazanması ve kış şartlarında doğadaki hayvanların beslenme ihtiyaçlarının karşılanması hedeflendi.

Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı etkinlik, İnegöl-Yenişehir karayolu üzerinde gerçekleştirildi. Burada hayvanların kolaylıkla ulaşabilecekleri şekilde kaplara farklı yiyecekler bırakıldı. Öğrencilerin ve İnegöl Belediyesi’nin temin ettiği yiyecekler, yine öğrenciler tarafından doğaya bırakıldı. Etkinlik sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın’da öğrencilere eşlik etti. Burada bir açıklama da yapan Günaydın; “Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Hayvan dostu bir Belediye olarak en az insanlar kadar hayvanlarında korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini biliyor, projelerimizi de o yönde şekillendiriyoruz.

Bugünde bu kapsamda Vehbi koç İlkokulumuzun hayvan dostu öğrencileri ile bir araya geldik. Duyarlı öğrencilerimizle birlikte kış aylarının çok soğuk geçtiği, havaların geceleri eksi derecelerde seyrettiği bu günlerde doğada bulunan yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta sıkıntı çektiklerini göz ardı etmeyerek, hayvan dostlarımızın yaşamlarını idame etmeleri adına doğaya yiyecek bırakmak için buradayız. Öğrencilerimiz bu konuda duyarlı bireyler olarak özellikle doğada yaşayan yaban hayvanları için doğaya yiyecek bırakarak onlara yardımcı olmak istediklerini ifade ettiler. Belediyemiz ve İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İDOHA) ile İnegöl Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubunun da katkılarıyla topladığımız yiyecekleri hep birlikte burada doğal yaşamda hayatta kalma mücadelesi veren hayvan dostlarımız için bırakıyoruz. Şunu da hatırlatmakta fayda var; sokak köpekleri yaklaşık 16 saat, sokak kedileri ise yaklaşık 7 saat gıda bulup tüketemedikleri takdirde vücut ısılarının düşmeye başlamasıyla donarak ölme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bu durumu da göz önünde bulundurarak tüm vatandaşlarımızı hayvan dostlarımız konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Ayrıca minik yürekleriyle doğadaki hayvanları düşünerek “Bir Avuç Dostluk” projesini hayata geçiren öğrenci ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz” dedi