İnegöl Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde liseler arasında ‘İnegöl Liderlerini Yetiştiriyor’ sloganıyla münazara yarışması düzenledi. 21 okuldan 36 takımın katıldığı yarışmada, geçtiğimiz hafta sonu 2 tam gün elemeler gerçekleştirildi. Kıran kırana yapılan münazaralar neticesinde, İstanbul’dan gelen 10 uzmanın jüriliğinde 4 takım finale kaldı.

4 OKULDAN 8 ÖĞRENCİ FİNALDE YARIŞTI
Münazara yarışmasının finali Salı günü 14.30’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde yapıldı. Finalde; Hükümet Açılış Masasında Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencileri Şeyma Yavuzyiğit ve Yiğit Kotaman, Muhalefet Açılış Masasında Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ebrar Çelikkol ile Şeyma Köse, Hükümet Kapanış Masasında Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencileri Kaan Efe Demir ile Bayram Enes Kayabaşı ve Muhalefet Kapanış Masasında ise Dörtçelik MTAL öğrencileri Ensar Ağız ile Emirhan Ürer yer aldı. Yarışmanın jüriliğini ise Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Bölümü Münazara İl Koordinatörü Ayşe Öztürk yaptı.

MÜNAZARA KONUSU YAPAY ZEKA
Münazarada hükümet kanadı “Yapay zeka çalışmaları tüm Dünyada durdurulmalı” tezini savunurken, muhalefet kanadı ise “Yapay zeka çalışmaları arttırılarak sürdürülmeli” tezini savundu. Münazara konusu ve hangi takımın neyi savunacağı yarışmadan 15 dakika önce öğrencilere bildirildi. Kısa sürede hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler, çıkıp sırasıyla tezlerini savundular.

Yapılan konuşmalarda öğrencilere okullarından büyük destek gelirken, 8 öğrencinin 7’şer dakikalık sunumları sonrası, münazara yarışmasına katılan 21 okulun müdürü sahneye davet edilerek katılım belgeleri takdim edildi. Okul Müdürlerine belgelerini takdim eden Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İbrahim Zengin, “4 okulumuz münazara yarışmasında finale kaldı. Hafta sonu münazara yarışmasıyla muhteşem bir hafta sonu geçirdik. Bugün de öğrencilerimiz harika sunumlar yaptılar. Ben öğrencilerimize yetiştiren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyemize de verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra yarışmayı kazanan takım ve en iyi münazırı açıklamak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger sahneye davet edildi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Dülger, “Öğrenci kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Çok keyifli bir program izledik. Alper Başkanımız Bursa’da bir programda olduğu için izlemek bizlere nasip oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sonuçlar hayırlı uğurlu olsun” dedi. Fevzi Dülger, konuşmasının ardından jüri değerlendirmesini de açıklayarak yarışmayı Muhalefet Açılış Masasında oturan Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Ebrar Çelikkol ile Şeyma Köse’nin kazandığını duyurdu. Yarışmanın en iyi münazırı ise Hükümet Açılış Masasında bulunan Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencileri Şeyma Yavuzyiğit oldu.