Bursa Öğrenci Meclisi 1. Olağan Toplantısı, İnegöl Belediyesi´nin destekleri ile Oylat´ta gerçekleştirildi.

 

Kaymakam Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul başkanlarını ziyaret etti.

 

Toplantı öncesi ilçelerden ve Bursa´dan gelen öğrencilere yemek ikramında bulundu. Yemek ikramının ardından Toplantı için konferans salonuna geçildi.

 

ALİNUR AKTAŞ´A TEŞEKKÜR

Toplantı öncesi kürsüye çıkan Bursa İl Öğrenci Meclisi Başkanı Beytullah Gümüş, "Bursa Öğrenci Meclisi 1. Olağan Toplantısı´na hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz" ifadeleri ile konuşmasına başlarken, programda büyük emeği geçen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a teşekkür etti.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "İnegöl´e hoş geldiniz. İnegöl merkezden sonra Bursa´nın en büyük ilçesi. İnegöl bir mobilya şehri, bir köfte şehri aynı zamanda İnegöl, bir kaplıca şehri. Oylat kaplıcaları da İnegöl´ün sembollerinden bir tanesi. İnegöl aynı zamanda iyi bir tarım şehri" dedi.

 

Aktaş, "Beytullah kardeşimiz ile her zaman görüşüyoruz. Bursa´daki Meclis Başkanlığı olayından sonra, "Başkanım biz İnegöl´de arkadaşlarımızı toplamak istiyoruz" dedi ve yardım istedi. Nihayetinde bugün buradasınız. Eksiğimiz, aksağımız varsa kusura bakmayın" dedi.

 

BÜYÜK BİR SORUMLULUĞUN ALTIN GİRDİNİZ

"Büyük bir sorumluluğun altın girdiniz" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Aktaş, "Ama bu sorumluluğu da hakkıyla yerine getirin. Yani beraber iş yaptığınız veya okulunuzdaki arkadaşlarla alakalı bu noktada araştırıcı olun. Oraya dair yatırımlar gerekiyorsa, yatırımla alakalı vesile olun. Sorunlar sıkıntılar varsa bunların halledilmesi ile alakalı da çözüm yollarını bir şekilde arayın, araştırın. İlgili kurumlarla istişare edin. Nihayetinde de belki de hayatınızda ilk defa aldığınız başkanlıkla alakalı durumun altını doldurmaya çalışın. Bunları yaparken de âcizane tavsiyem; derslerinizi aksatmayın. Başkanlığın sizin için iyi bir tecrübe olacağını asla unutmayınız. Ben hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

AK PARTİ OKULLARA YARDIMIN ÖNÜNÜ AÇTI

Alinur Aktaş, daha önce belediyelerin okullarla ilgili herhangi bir yardım yapacağına dair yasanın bulunmadığını, AK Parti hükümeti ile belediyelerin okullara yardım yapma konusunun önünün açıldığını ifade etti.

 

ÜLKEYİ YARINLARA TAŞIYACAK OLANLAR SİZLERSİNİZ

İnegöl Kaymakamı Ali Akça, geleceğin gençlerin elinde olduğunu belirten ifadeler kullanarak "Bir toplumun çocukları, bir toplumun gençliği, o toplumun en değerli varlıklarıdır. Yani sizler, Türkiye Cumhuriyetinin en değerli kısmını temsil ediyorsunuz. Çünkü bu ülkeyi yarınlara taşıyacak olanlar sizlersiniz. Bizler için elmas değerindesiniz. Bizler için pırlanta değerindesiniz. Hatta onlardan çok daha önemlisiniz. Yani elmastan, pırlantadan çok daha önemlisiniz. Çünkü sizler aynı zamanda gönül taşıyorsunuz. Kendinizin ne kadar değerli olduğunu bilin" dedi.

 

ZORA TALİP OLUN

Konuşmalarına devam eden Kaymakam Akça, "Hayatlarınızda belirli ilkeleriniz olsun. Bu medeniyeti yarınlara sizler taşıyacaksanız, medeniyetin tesisini kolaylıklarla olmadığını bilin. Zora talip olun her zaman. Anneleriniz, babalarınız, öğretmenleriniz, bizler sizlere sadece zora talip olmanın yollarını söyleyebiliriz. Geleceği sizler şekillendireceksiniz, o nedenle kolaylıklardan uzak olun. Çünkü çalışmadan, üretmeden, gayret etmeden, rahat yaşama yollarını arayan toplumlar, önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini, sonra da istikballerini, yani geleceklerini kaybetmeye mahkûmdurlar" ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Konuşmaların ardından, Kaymakam Akça ve Başkan Aktaş, öğrencilere hediyeler takdim etti. Hediye takdiminin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğrencilere toplantıda eşlik etti.

 

Editör: Süper Kanal TV