İnegöl Belediyesi tarafından 2011 yılında başlatılan ve büyük tartışmalara neden olan ana caddeler üzerindeki araç parklarından parkomat sistemi ile ücret alınması uygulaması, işi yürüten firma ile sözleşmenin sona ermesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesine geçti.
2010 yılı Aralık ayı Belediye Meclisi toplantısında gündeme getirilip, görüşülerek oybirliği ile kabul edildikten sonra 2011 yılı Ocak ayından buyana hizmet veren Parkomat uygulaması sona erdi. Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul Caddesi ile İşletme ve Elektrik sokak üzerinde parkların ücretli hale getirildiği sistemin 5 yıllık sözleşme süresi doldu. İşi yürüten firma ile sözleşmenin sona ermesinin ardından Büyükşehir Yasası ile birlikte söz konusu caddelerde Bursa Büyükşehirin otopark şirketlerinin hizmet vereceği bildirildi.

5 YILLIK SÜRE DOLDU

İnegöl´de bu işi hayata geçiren ve yürüten Parktur Otopark Yönetim Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Oygun, “5 yıllık sözleşme sonucunda İnegöl´de verdiğimiz hizmet sona erdi. 1 Ocak 2011 yılında İnegöl´deki Atatürk Bulvarı, Ahmet Akyollu ve Nuri Doğrul caddesi ile İşletme ve Elektrik sokakta 5 yıl boyunca hizmet verdik. Bu sözleşme 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle sona erdi” dedi.

700 BİN LİRA ALACAĞIMIZ VAR

Süreç zarfında zorluklarla karşılaştıklarını aktaran Oygun, “Zaman zaman maliyetler kurtarmadı. Sıkıntılı süreç yaşadık. 600-700 bin lira arasında alamadığımız bir rakam var. İcra yoluyla tahsil edeceğiz. Ödemek isteyen vatandaşlar için ofisimiz 15-20 gün açık olacak” diye konuştu.

GERÇEKTEN BİZE TEVECCÜH GÖSTERDİLER

Hizmet verdikleri süre içerisinde anlayış gösteren herkese teşekkür eden Ahmet Oygun, “İnegöl´e geldiğimiz günden bu güne kadar sıkıntılı süreç geçirdik. Esnafı ve sürücüler sistemi benimsediler. Kötü bir zorlukla karşılaşmadık. Bir seneden sonra sistem oturdu. Israrla park ücretlerini ödemeyenler oldu, icralık olanlar oldu. 20 personelimizle hizmet verdik. Bize düşen görevi yaptık. Süremiz bitince de sorumlu olduğumuz caddelerden çekildi. Bu süreç zarfında bize zorluk çıkarmayan vatandaşlarımıza, İnegöl Belediyesine teşekkür ediyorum. Gerçekten bize teveccüh gösterdiler” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR GELİYOR

İnegöl´ün yanı sıra Şanlıurfa, Mersin, Hatay ve Manisa´da yaptıkları hizmetin tamamlandığını ifade eden Oygun, Büyükşehir yasasıyla birlikte parklanma hizmetinin Büyükşehir şirketleri tarafından yapılacağını duyduğunu da aktardı.
Editör: Süper Kanal TV