chp'de çeşitli kademelerde görev alan Nilay Parlar Ateş sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Ateş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
 
Hep kullanmak istediğim bir söz ile başlamak istiyorum. “Gördüğüm lüzum üzerine” :) Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ettim. Bu açıklamayı da yanlış anlaşılmaların önüne geçebilmek amacıyla yapmak zorunda olduğumu hissediyorum.

10 seneyi geride bırakmışım parti üyeliğimde. Yeri geldi ilçe yöneticiliği yaptım, yeri geldi il disiplin kurulu üyesi oldum, yeri geldi sahalarda aktif çalıştım, uzun bir süredir de ilçe seçim kurulunda partimizi temsil ettim.

Beni tanıyanlar bilir aslında, ne Muharremciyim ne Kemalci. Etnik kimlik, adamcılık bana göre hiç olmadı. Bugüne dek hiç birinin adamı olmadım, herhangi bir gelecek hesabım da olmadı, vekillik ve benzeri bir yerlere adaylık hayalim ya da emelim de olmadı. Ulu Önderimizin kurduğu parti olduğu için CHP liydim, CHP deydim. Gönlüm elbette Atatürk’ün kurduğu partiden yanadır. Ancak artık ne aktif ne pasif olarak siyaset içerisinde adımın geçmesini istemiyorum. Benim isteğim dışında, çok geçti ismim. Siyaset zor iş, bana kalsa çok erken dahil oldum sürece, dolayısıyla da çok erken yoruldum. Anladım ki siyaset bana göre değil. Hoşçakalın dostlar..