21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi Okul Müdürü Sezgin Ekici, bir konuşma yaptı.

Nevruz; Mart ayının 21. gününe rastlayan,  gece ve gündüzün birbirine eşit olduğu güne verilen bahar bayramının adı olduğunu söyleyen müdür Ekici konuşması şöyle sürdürdü.

Nevruzun; toprağın, suyun ve havanın değiştiği günün, cemrelerin bayramı olduğunu aktaran Ekici, “Kuruyan ağaçların yeşillendiği, göçmen kuşlarının döndüğü, bir adı da Nevruz çiçeği (Nevruz gülü) olan çiçeğin çıktığı bir gündür. Bayramları birlikte kutlamak bir sosyal fayda prensibini de beraberinde getirmektedir.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından  milli eğitim müdürü fatih bilican tarafından demir dövme töreni yapıldı. 
AZ DAHA YANIYORLARDI

Okul bahçesinde güçlükle yakılan ateşte bir öğrencinin benzin vidonuyla ateşin üzerine benzin dökmesi yürekleri ağza getirdi. Durumu fark eden milli eğitim yetkililerinin uyarıların ardından öğrenciler uzaklaştırıldı. Uzun uğraşlar neticesinde yakılan ateşin ardından  öğretmenler ve öğrenciler ateşini üzerinden  atladı. Program çeşitli etkinliklerle devam etti.
Editör: Süper Kanal TV