28 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek AK Parti İlçe kongresine sayılı günler kala kulisler hareketlendi. Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Ersan’ın yeniden aday olmayacağı için geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasının ardından İnegöl Ak Parti İlçe başkanlığı için 9 isim Bursa’ya çağrılarak başkanlık mülakatına katıldı.
Bursa’da yapılan mülakat sonrası önceki akşam Ak Parti İnegöl İlçe başkanlığı binasında tekrar bir toplantı yapılarak İlçe başkanlığı için adı geçen isimlere kimin başkan yapılması konusunda fikirleri soruldu. Yapılan istişareler sonrası Ak Parti İlçe başkanlığı mülakatı için Ankara’ya gidecek 3 isim üzerinde karar alındı.
3 Kişi Ankara’ya Gitti
Ak Parti İlçe Başkanlık binasında yapılan toplantı sonrasında başkanlık mülakatı için Ankara’ya gidecek isimler belli oldu. Ak Parti İlçe başkanlık mülakatı için Ankara’ya gidecek isimler ise, Mustafa Durmuş, Melih Ateş, Recep Göze olmak üzere oy çoğunluğu ile kabul edildi. 
Mustafa Durmuş Ak Parti İlçe Başkanı Oldu
Ak Parti İnegöl İlçe başkanlığı mülakatı için Ankara’ya giden Mustafa Durmuş, Melih Ateş, Recep Göze arasında yapılan mülakat sonrasın Ak Parti İnegöl İlçe başkanı Mustafa Durmuş’un olması konusunda karar kılındı. 28 Mart 2020 tarihinde gerçekleşecek AK Parti İlçe kongresinde Mustafa Durmuş’un kuracağı yönetim ile tek liste şeklinde kongreye gideceği bekleniyor