Tüm dünyada yapılan alışveriş çılgınlığı 'Black Friday' sona erdi. Birçok alışveriş mağazasında ve internet sitesinde stokların boşaldığı bu alışveriş çılgınlığının yaşandığı güne inegöl'de bulunan bazı mağazalarda ayak uydurdu. Bunu gören bilinçli bazı vatandaşlar tepki gösterdi. inegöl'de bulunan bazı mağazalarda indirime girerek kampanyayı duyurma çalıştı. Bunu gören bazı duyarlı vatandaşlar tepki gösterince mağazlarda ürünler arasına konulan pankartları ve broşürleri kaldırdı.



TEK TEK KALDIRIYORLAR

İnegöl'de bir grubun tepki göstermesi üzerine mağazalardaki yetkililer tarafından o pankartlar tek tek kaldırılmaya başladı. İlçemizde bir çok esnaf bilerek veya bilmiyerek bu tür pankartları astığı görüldü.






Son günlerde Müslümanların gündemine de sokulan Black Friday’in (Kara Cuma) İngiliz ve ABD kökenli bir kültür olduğunu ve Müslümanların bayramını hedef aldığını bildiren Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, “Kasım ayının son perşembesinden sonraki Cuma’yı Black Friday olarak kutlayan bu anlayış, Müslümanların en önemli bayram günlerinden biri olan Cuma gününün kutsiyetini hedef almaktadır” dedi.

İNANCIMIZA GÖRE CUMA, AYDINLIK GÜNLERİN MÜJDECİSİDİR

Hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bizleri uyardığını bildiren Yıldırım, Bakara Sûresi’nde; “Siz onların dinlerine uymadıkça Yahudiler de, Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur” ayetini hatırlatarak, “Kutlu doğumunu kutladığımız Rebiülevvel ayının şu günlerinde Peygamber Efendimiz de (s.a.s.) şöyle seslenmektedir bizlere “Kim müşriklerin nevruzlarına (bayramlarına) katılır, onların bayramlarını ( festival ve galalarını) kutlar ve ölünceye kadar onlarla birlikte bulunursa kıyamet gününde onlarla birlikte haşrolunur.” BeyhakiSünenü’l-Kübra: 9/234. Hülasa-i kelam; bizler Müslümanız ve inancımıza göre Cuma günü, İslam ’ın aydınlık günlerinin müjdecisi bir bayram günüdür. Onu kara olarak nitelemek, ancak ruhu, vicdanı, hayatı kara olanların had bilmezliğidir. Biz Müslümanlara düşen bu karanlık zihinlere, düşüncelere, hayatlara uymamak, Cuma’nın aydınlığını göstermektir. Bizlere düşen görev onlara benzemeyerek aziz İslam davasının o nurlu yolunda sancağı burçlara dikme gayretidir” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV