Maliye Bakanı Naci Ağbal 11 Mart’ta kendisinden mobilya ve beyaz eşyada KDV indiriminin uzatılmasını isteyen MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç’ı kırmadı. Konuyla ilgili müjdeyi ise Başbakan Binali Yıldırım verdi. Başbakan Yıldırım Nisan ayının sonunda bitecek olan KDV indirimini Eylül ayının sonuna ertelendiğini açıkladı.

Mobilya sektöründe yaşanan durgunluğun önüne geçmek amacıyla hükümet tarafından sektöre yönelik tanınan KDV indirimi müjdesi 2. Kez uzatıldı. Nisan ayının sonuna kadar Beyaz eşya ve mobilya sektörüne yönelik tanınan KDV indirimi MÜSİAD’ın 10-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen Genel İdare Kurulu Toplantısında bir daha gündeme getirildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın katıldığı toplantıda MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç isteklerde bulundu.

Nisan ayında sona erecek olan KDV indiriminin sektörde canlanmanın yaşanmasına neden olduğunu ancak sürenin yetersiz kaldığını söyledi. Sürenin uzatılması talebinde bulunan Başkan Halil Malkaç’a konuyla ilgili çalışma yapılacağı sözü verildi.

Aradan geçen bir ayın ardından müjde Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. Dün ulusal bir kanalda katıldığı canlı yayında müjdeyi veren Başbakan Yıldırım KDV indiriminin Mobilya ve beyaz eşyada Eylül ayının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Açıklamanın ardından kısa bir değerlendirme yapan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Başkanı, “Sektörel anlamda çok mutluyuz. Özellikle hükümetimizin bizi dinlemesi, beklentilerimizi dikkate alması önemsediğimiz bir konu. İstihdam dostu olan sektörümüz bunu hakkediyordu. Hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörümüzü geliştirmek amacıyla bizler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gerek Milletvekilimiz Hüseyin Şahin gerekse de ilgili Bakanlıklarımızla sürekli irtibat halindeyiz.” Diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV