MÜSİAD Genel Merkez Diplomatik İlişkiler Komitesi Koordinasyonunda, MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından organize edilen ABD’de iş ve yatırım fırsatları konulu webinar telekonferans programı geçtiğimiz gün gerçekleşti. MÜSİAD Genel Merkez Diplomatik İlişkiler Komite Başkanı Zeki Güvercin’in moderatör olduğu programda ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell, Ticaret Ateşesi Catherine Spillman, Ticari Vizeler Bölüm sorumlusu Regina Cocco ile MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Mehmet Döngel konuşmacı olarak katıldılar.
Toplantının açılışını yapan MÜSİAD Genel Merkez Diplomatik İlişkiler Komite Başkanı Zeki Güvercin, bu programı yapma amacımız, Özellikle İnegöl noktasında ABD’ye nasıl ihracat yaparız, bu konuda her anlamda bilgi almak ve yapılacak çalışmaları bu bilgiler ışığında gerçekleştirmek üzeredir dedi.
Toplantıda konuşan ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell sözlerine ‘’MÜSİAD Genel Merkez Diplomatik İlişkiler Komite Başkanı Sn. Zeki Güvercin ve MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel’e nazik davetleri için teşekkürlerimi sunarım. Türkiye, ABD arasındaki iş birliği hakkında bilgi aktarmak istiyorum. İstanbul’daki konsolosluğumuz, MÜSİAD ile oldukça geniş ölçekte 60 farklı noktada ticari faaliyet yürütüyor. Bu noktada da yeni ilişkileri geliştirmede de çok önem veriyoruz dedi. ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell sözlerine şöyle devam etti, 2019 da 20 Milyar Dolarlık ihracat hacminden bahsediyoruz, hemen akabinde ortaya çıkan pandemi 2020’de Dünya’nın genelinde bütün ticari faaliyetleri sekteye soktu. Ümit ediyoruz ki yeni yılla birlikte bir dengeye oturtabileceğiz. Umarım ABD Başkonsolosluğu nezdinde iyi bir işbirliği sağlanmasını ümit ediyorum diye konuştu.
Programda söz alan MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel ise konuşmasında; ‘’Öncelikle programın gerçekleşmesinde emeği geçen Genel Merkezimizin ilgili Komitesi ve Sn. Başkanına teşekkür etmek istiyorum dedi. Döngel konuşmasında, özellikle Mobilyanın Başkenti olan İnegöl’ümüzün ABD’ye ihracat yapma isteğimiz hedefimiz var. Bu noktada bu programın yapılmasını önemsiyorduk. MÜSİAD olarak özellikle ABD’de uygun bir eyalette bir depo kurumu gerçekleştirip İnegöl Mobilyasını buraya sevkedip daha sonra orada kurulacak Mobilya Showroom’u aracılığı ABD pazarına girme hedefimiz var. Bu noktada ABD heyeti ile görüşmelerimizi sıklaştırmak akabinde MÜSİAD’ımızın ABD’deki Şubesi ve üyeleri görüşmeler gerçekleştirmek ve yapmak istediğimiz bu çalışmaya onlarında ortak olmalarını sağlayarak ABD pazarına daha emin adımlar ile girmeyi hedefliyoruz dedi. MÜSİAD İnegöl Başkanı Döngel, Pandemi yasaklarının kalkması ile ABD Heyetini İnegöl’de misafir etmek onlara üretim yapan firmalarımızı inceleme fırsatı sunarak karşılıklı ilişkileri daha iyi noktaya getirmeyi hedefliyoruz diyerek sözlerini tamamladı.
ABD’de iş ve yatırım fırsatları konulu toplantı daha sonra sırası ile ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Catherine Spillman ve Ticari Vizeler Bölüm Sorumlusu Regina Cocco’nun sunumları ile son buldu.