Muratbey Köyü Gürcü Kültürü Yasatma Yardımlaşma ve Turizm Derneği’nin her hafta düzenlediği birlik gecelerinden tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı verildi. Yüzlerce mahallelinin katılımıyla gerçekleştirilen gecenin bu haftaki konukları, bir futbol maçında açtıkları pankartla kamuoyunun gündemine giren Doğugücü Spor Kulübü futbolcuları ve yöneticileri oldu.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Kamyoncular Kooperatif Başkanı Yusuf Ziya Özbek, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, Kafkas Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, Kafkasspor Başkanı Varol Ece, İlçe Milli Eğitim Eski Başkanı Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Belediye Meclis Üyesi Nedim Bayram, Okyanus Koleji Sahibi Fahrettin Baykan, Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün, İnegölspor Yöneticisi Metin Ungan, İnegölspor Eski Başkanı İlhan Korkmaz, AK Parti ilçe Yöneticisi Ersen Nari ve çok sayıda davetlinin katıldığı gecede bir konuşma yapan Muratbey Köyü Gürcü Kültürü Yasatma Yardımlaşma ve Turizm Derneği Başkanı Özgür Gürbüz “Doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle bu vatan bizim. Yıllardır bu vatanı bölmek, parçalamak isteyen, bu cennet vatanımız üzerinde karanlık emelleri bulunan vatan hainlerine inat bizler bu gece buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Bu vatanı bölemeyeceksiniz. Biz artık birbirimizi ötekileştirmek yerine sarıp sarmalamak, kardeşliğimizi bütün dünyaya ilan etmek, duyurmak istiyoruz. Bu gece Kürt kardeşlerimizi misafir ettik. Onlar da sağ olsunlar, bizi kırmayıp geldiler. Bir sonraki gecemizde Boşnak kardeşlerimizi daha sonra ise Roman kardeşlerimizi ağırlayacağız. İstiyoruz ki bütün dünya anlasın bizi asla bölemeyecekler. Şehitlerimizin kanıyla suladığımız bu aziz vatanı bölmeye, şehitlerimizin kanıyla süslediğimiz bu ay yıldızlı bayrağı indirmeye kimsenin gücü yetmeyecek ”dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Doğugücü Spor Kulübü başkanı Erdoğan Erdoğan ise yaptığı konuşmada gördükleri ilgiden ziyadesiyle memnun kaldıklarını belirterek “ Biz geçen hafta yaptığımız bir maçta polisimize ve askerimize yönelik menfur saldırıları kınayan bir pankart açtık. Kıymetli Özgür Gürbüz başkanımızda bu pankartı görüp duygulanmış. Bizi arayıp bu gece için davet etti. Biz de büyük bir memnuniyetle kabul ettik. İyi ki gelmişiz. Gelince gördük ki bütün mahalle halkı neredeyse burada bizleri karşıladı. Yüreklerinizi sofralarını açtılar. Fazla söze gerek yok ki burada bizim nasıl kardeş olduğumuzu herkes görüyor. Görmeyenlere de bundan sonra göstermek için elimizden geleni yapacağız. Biz de doğu gücü spor kulübü olarak Muratbeyli kardeşlerimizi mahallemize davet ediyoruz. Kardeşlerimizi mahallemizde ağırlamaktan onur duyacağız” dedi.
Yüzlerce insanın katıldığı gecede İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ ta bir konuşma yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Aktaş vatanın her zerre toprağı için canlarını, kanlarını seve seve feda eden bir neslin torunları olarak ülke üzerinde oynanan oyunlara rağmen verilen kardeşlik ve birlik mesajının çok önemli olduğunu belirtti. Aktaş” dünyanın farklı bölgelerine gidince memleketinizin değerini daha iyi anlıyorsunuz.  Ben güzel ülkemin bütün illerini gezdim. İnanın bu vatanın her ili, her ilçesi ayrı güzellikler barındırıyor. Yıllar önce Halep’  e gitmiş ve o şehrinde güzelliğine hayran kalmıştım. Oysa şimdi  ne halde olduğunu maalesef hepimiz görüyoruz. İşte küresel güçlerin ülkemizde de oynamaya çalıştıkları bu oyunlara bir cevaptır Muratbeyli kardeşlerimizin daveti. Bu hainlere güzel bir cevaptır Doğugücü spor Kulübünün açtığı pankart ve bu geceye icabeti. İnegöl tabiri caizse yetmiş iki milletten vatandaşımızın barındığı, geçimini sağladığı büyük bir ilçe. Muratbey mahallemiz de sağ olsun yaptıkları güzel faaliyetlerle ülkemizin gündemine oturmayı başarmış bir mahallemiz. Bizler belediye olarak hayırlı işler yapmaya gayret eden bütün kardeşlerimizin yanındayız. Bu gece de burada gördüğümüz kalabalık bizi gerçekten çok mutlu etti. Biz kez daha anladık ve o vatanımıza kast eden canilerinde anlamsınız istiyoruz. Buradan tüm dünyaya haykırıyoruz. Bu vatanı asla bölemeyeceksiniz.”
Birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı ve karşılıklı çiçek sunumlarıyla devam eden gecede mahalleli hanımların kendi elleriyle yaptıkları yöresel bir tat olan bişi ve tatlı ikramı yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren ve türkülerle devam eden gece sürpriz bir doğum günü partisiyle son buldu.