1988 yılında kurulan İnegöl Müzik Derneği´nin günümüze kadar düzenlediği konserler ve faaliyetlerin fotoğraflarının yer aldığı ‘Maziye bir bakıver´ fotoğraf sergisi Kent Müzesinde izlenime açıldı. Serginin incelenmesinin ardından Müzik Korosu konseriyle büyüledi.
Önceki akyam saat 19.00´de düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ile Müzik Derneği üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergi açılışı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sanat ve sanatçının dostu bir yönetim anlayışıyla bugüne kadar çalışmalarımızda pek çok etkinliğe, konsere ve çeşitli organizasyonlara yer verdik. Aylık olarak yenilediğimiz Kültür Sanat takvimimizin zengin içeriği ile şehrimizin sosyal hayatına yön veren bir belediyeyiz. İnegöl Belediyesi olarak yürüttüğümüz kültür – sanat faaliyetleri, İnegöl halkının sanata olan ilgisi, ince ruhu ve naifliği sayesinde gönüllerinde karşılık bulmaktadır. Halkımız eskiden beri sanata ilgi ve alaka duyan bir yapıya sahip. Sivil bir mehterimizin olmasının, müzik derneğimizin olmasının bu durumun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum” dedi.

İnegöl Müzik Derneğinin 1988 yılında kurulduğunu hatırlatan Aktaş, “İnegöllü hemşerilerimizden oluşan ve amatör ruhla profesyonel işler başaran İnegöl Müzik Derneğimiz İnegöl´ün sanat yaşamının öncülerindendir” diyen Aktaş; “Derneğimiz yıllarca kendi imkânlarıyla çalışmalarını sürdürmüş. Fakat 2009 yılında Türk Sanat Müziği korosunun İnegöl Belediyesi bünyesine alınmasıyla derneğimiz kapatılmış, koromuzun çalışmaları belediyemizin imkanlarıyla daha da artarak gelişmiştir. Belediyemize bağlanana kadar tek bir koroyla çalışmalarını sürdüren eski adıyla İnegöl Müzik Derneğimiz, şu anda Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Çocuk Korosu, Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu ve bu sene başlatacağımız Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu ve Tasavvuf Çocuk Koroları olmak üzere bugün 6 farklı koroyu bünyesinde bulundurmaktadır. Bunun yanı sıra ayrıca 7 çeşit enstrüman kursu ve bu sene ilkini başlattığımız küçük çocuklarımız için geleceğin mimarlarını yetiştirmek hedefiyle çocuk resim atölyemiz ile her yaştan halkımıza sanatsal eğitimler vermekteyiz. Bu akşam açılışını gerçekleştireceğimiz sergimizde 1988 yılında kurulan İnegöl Müziği Derneğine ait eserler sergilenecektir. Sergimiz Kent Müzesinde gerçekleştirilen 60. sergidir. Sergide İnegöl Müzik Derneği´nin 1988´den günümüze kadar yaptığı faaliyetler ve dernek hakkında haberleri içeren fotoğraflar ile gazete haberlerinden oluşan 72 adet doküman ile tabir yerindeyse hep birlikte geçmişe bir göz atacağız. Ayrıca müzikal aletler, derneğin ve dernek üyelerinin almış olduğu şiltler-plaketler ile müzikle alakalı kitaplar sanatsever İnegöl halkımızın izlenimine sunulmuştur. Kurdele kesiminin ardından açılış konseri ve kokteyl ile programımız devam edecektir. Tüm sanatseverlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyor, sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ESKİ BAŞKANLARA PLAKET

Konuşmanın ardından İnegöl Müzik Derneği Eski Başkanları Ünal Rubacı, Fikri Bayraktar, Kenan Çetinyazıcı, Saadettin Çakır ve Seyit Cirit´e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. İlk Başkan Ünal Rubacı, İnegöl Müzik Derneği´nin kuruluş hikâyesini anlattı.

Plaket takdiminin ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi gezilerek incelendi.

MUHTEŞEM KONSER

Sergi açılışının ardından İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun Türk Sanat Müziği konseri Mobilya Müzesi konser salonunda gerçekleştirildi.

Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, birbirinden güzel parçalar seslendirdi. 

Solist Turgut Kavaklı ‘Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır´, solist Duygu Şen, ‘Madem küstün dargındın, neden geldin ağladın´, solist Fikri  Bayraktar ise ‘Biraz Kül biraz duman o benim işte´ parçaları seslendirdiler. Koro halinde ise ‘Geçti o günler sanki masaldı, geriye sadece anılar kaldı´, ‘Cana rakibi handan edersin´,  Güfte ve Bestesi Hacı Faik Bey´e ait rast makamındaki ‘Nihansın dideden ey mesti nazım, bana sensiz cihanda can ne lazım´, ‘Eski dostlar´ ve Kimseye etmem şikâyet ağlarım ben halime´ adlı eserler seslendirildi.

 Dernek Yönetimi ve İnegöl Belediyesi Türk Müziği korosu adına konuşan Fikri Bayraktar, kendisinin sevdiği ve solo yaptığı eserlerden oluşan bir repertuar olması hasebiyle Şef Diler Yalaza´ya ve korodakilere teşekkür etti. Fikri Bayraktar koroya desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a plaket takdim edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ŞİİR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın ricasıyla Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, okuduğu şiirle geceye renk kattı.

Editör: Süper Kanal TV