19 Ekim Muhtarlar Günü, İnegöl’de Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk töreniyle kutlandı. Törene ilçe protokolünün ve muhtarların ilgisi yoğun oldu.

2016 yılından bu yanan kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Bugün 14.00’da Atatürk Anıtında çelenk töreni düzenlendi. Törene; Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İnegöl Emniyet Amiri Durmuş Genç ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

İnegöl Muhtarlar Derneği çelenginin anıta sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Daha sonra İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman kürsüye çıkarak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kayman, “Öncelikle muhtarların kim olduğunu belirtmek isterim. Muhtar; siyasetten uzak, tarafsız, hiç bir siyasi gücü arkasına almadan seçilen, gece gündüz devletin ve milletin yanında çalışan demokrasinin temel taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlıklar, 2. Murat döneminde yayınlanan ferman ile kurulmuştur. İlk kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim günü Muhtarlar Günü olarak kutlanır. Bizlere bugünü 2016 yılında ilan eden Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunarız. Bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarının arasında ilişkilerde önemli rol oynarken, katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtar devletin mühür ve beratını taşıyan tek seçilmiş kişidir. Milletimizin teveccühüne layık olmak lütufların en büyüğüdür. Muhtarlar olarak son derece önemli bir makamı temsil etmekteyiz. Vatandaşın devlete ihtiyacı olduğunda çıkacağı ilk kapı muhtarlar olmalıdır. Muhtarların dertleri hemen hemen aynı ancak şunu belirteyim ki muhtarlar bileğinin hakkı ile göreve geliyorlar. Bizler devletin ve vatandaşın yanındayız, bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Sözlerime son verirken muhtar arkadaşlarımın gününü kutlarım” dedi. 

DERNEK BAŞKANI YERE YIĞILDI

Dernek başkanı Resul Kayman konuşmasının son bölümüne geldiği sırada birden yere yığıldı. Fenalaşan muhtar olay yerinde yapılan ilk mühalenin ardından ambulansla inegöl devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tedavinin ardından Bursa'ya sevk edildi.

Konuşma sonrası tören sona ererken, programın ardından İnegöl Muhtarlar Derneği tarafından tören alanında aşure ikramı gerçekleştirildi.