Pandemi nedeniyle ertelen kongreler gerçekleştiriliyor. İnegöl Muhtarlar derneğinin kongerisi beşinci mevsim kültür merkezinde gerçekleştirildi. Yapılan kongrede 2 aday yarıştı. Kongrede saygı duruşu ve istiklal marşının okumasınına ardından faliyet ve denetim raporları okundu. Ardından Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Halim Yiğit söz aldı. Yiğit yaptığı konuşmada gergin anlar yaşandı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı kongrede bazı muhtarlar arasında yaşanan gerginliğe diğer muhtarların girmesiyle son buldu. Eski dönemde kalan borç nedeniyle yaşanan tartışmalarda mevcut başkan Sami Çakmak açıklamalarda bulundu. Çakmak borcun kendisi döneminde olmadığı iki dernek olduğu döneme ait olduğunu ve yapılanmayla birlikte borcu yapılandırdıkları bu konuyuda tüm muhtar arkadaşlara ilettiğini söyledi.

Bunun üzerine diğer aday İsmail Ese ise bu borcu kendisinin ödemeye hazır olduğunu bunu mevcut yönetime sunduğunu ancak kabul etmediğini söyledi. Diğer muhtarlar ise sağa sola el açarak borcun kapatılmasına karşı olduklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından mevcut 100 TL olan aidatın 50 TL düşürülmesi oy çokluğuyla red edildi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. 116 mahalle muhtarından 112'si oy kullandı. Kullanılan oylarda 66'nı alan sami çakmak tekrar İnegöl Muhtarlar Derneği başkanı oldu. Diğer adat İsmail Ese ise 46 oy aldı. 

Editör: Süper Kanal TV