Yazıcı açıklamaya şunları söyledi. Yunanistan, Ege ve Akdeniz'de silahlandırdığı birçok adanın arasına Çoban Adası'nı da katıyor. 900 kişilik nüfusu olan adaya hava üssü kuran Yunanistan, 1821 Mora İsyanının baş mümessillerinden biri olan Yunan denizcisi Markos Malliarakis’in ismini bu havaalanına vermeye hazırlanıyor.
Yunanistan, Ege’nin güney ucunda yer alan ve yalnızca 64 kilometrekare büyüklüğünde ve 900 kişinin yaşadığı 12 Adalar Bölgesi’ndeki Çoban Adası (Kassos)’a 1.200 metre uzunluğunda havaalanı yapıyor. 
Üstelik bu havaalanına 40 bine yakın Türk’ün katledildiği 1821 Mora İsyanının baş mümessillerinden biri olan Yunan denizcisi Markos Malliarakis’in ismini vermesi kabul edilemez.
Lozan Anlaşması’na göre silahlandırılması ve ikamet edilmesi mümkün olmayan bu adalarda Yunanistan’ın bu küstahça hareketleri, arkasına başta ABD olmak üzere emperyalist güçleri alarak Türkiye’ye karşı pervasız tutumlar içerisine girmesi karşısında sessiz kalmamız düşünülemez.
Yunan basınına yansıyan son haberlerde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Çoban Adası’ndaki askeri birliği ziyaret ederek asker sayısının ve teçhizatın arttırılacağını belirtmesi, Yunanistan’ın ülkemize karşı yürüttüğü gayrı meşru askeri hazırlığın en bariz göstergesidir.
Dış güçlerin kışkırtmalarıyla, Megali ideanın yeniden canlanmasına, Doğu Akdeniz’de hakimiyet sahamızı yok etmelerine, Kıbrıs’ı bizden koparmalarına sessiz mi kalalım.
Mavi Vatan idealizme karşı pranga vurmak isteyenlere hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz. Doğu Akdeniz’de Türk egemenliğine kimse son veremez. 
TRT’de büyük beğeni ile izlenen “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin yansımaları Yeni Neslimize inşallah olumlu bir şekilde görünecektir. Kıbrıs’ta bir zamanlar Dr.Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın yürüttüğü kahramanlık destanını, Türk Mukavemet Teşkilatını hiçbir zaman unutmadık, unutturmayacağız. 
Çözüme kavuşmayan Kıbrıs Müzakereleri, Kapalı Maraş Meselesi, İki yapılı devlet modeli önerisi sıcaklığını korumaya devam ederken, “Türk Mukavemet Teşkilatı” ruhunun yeniden hayat bulması için canla başla çalışan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Beyefendinin her zaman yanındayız.
Tüm bu gelişmelerin ışığında Yunanistan’ın aklını başına almasını diliyor, kadim millet olmanın verdiği üslupla, Yunanistan’ı buradan bir kez daha uyarıyoruz. Çoban adası başta olmak üzere 12 adadaki silahlanma olgusundan vazgeçmesini umuyoruz.

Editör: Süper Kanal TV