İnegöl’de yaşayan mobilyacıların kurduğu ve Avrupa’nın en büyük mobilya mağazası olan Mobiliyum AVM, 4. İstişare toplantısını Uludağ’da gerçekleştirdi.

Mobilyanın Türkiye’deki en büyük alışveriş merkezine sahip olan Mobiliyum AVM, 4. İstişare toplantısını Uludağ Grand Yazıcı Otel’de gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ve Mobiliyum ortakları katıldı.


550 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADIK
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, “Mobiliyum yönetimine geldikten başlattığımız istişare toplantılarının 4.sünü gerçekleştiriyoruz ve bunu geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Siz değerli üyelerimizle yaptığımız toplantılar neticesinde bu toplantıların yapılması istendi. Biz yaptıklarımızı yıl içersinde sizlere whatsapp yoluyla ve mail ortamıyla paylaşıyoruz. Bu toplantıların amacı sizlere en şeffaf şekilde bilgi sunmak ve birlikte Mobiliyum AVM'yi yönetebilmektir. 2019 yılında gerek yurt dışından gerek yurt içinde olmak üzere Mobiliyum AVM şehrimizde 550 bin ziyaretçi ağırlamıştır.Bu anlamada şehrimize katma değer alanında çok şeyler kattığımızı düşünüyorum. Mobiliyum AVM'nin kurulmasından bu yana emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah ziyaretçi  sayımızı daha üst seviye getirerek şehrimize katma değer katacağız.. B etabımız da hizmete girdi. Özellikle ben burada çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına destek veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, yine eksiklerimiz olmasına rağmen bizlere kolaylık sağlayarak eksiklerimizi gidermemiz yolunda yol gösteren İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve imar işleri müdürümüze teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


EN BÜYÜK DESTEK MOBİLYADAN
İtso Başkanı Yavuz Uğurdağ Mobiliyum AVM’nin Türkiye’de örnek olduğunu belirterek, “İnegöl'de çok önemli bir oluşum. Ben, başta fikri ortaya atan ortaya attıktan sonra bu sürecin hayata geçirilmesinde katkısı olan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnegöl ilçe olmasına rağmen Türkiye ekonomisinde çoğu ili geride bırakmış bir şehir.  1.3 milyar dolar ticari ekonomik büyüklüğe sahip ve bunun 1.11 milyarını ihracaat yaparak gerçekletiren bir şehir. Yine bunun yanında 690 milyon dolar dış ticaret fazlası veren bir şehir ve bu şehre ekonomik olarak en büyük desteği mobilya veriyor. Biz bir mobilya şehriyiz ve bu sektörün içerisinden geldiğimizden dolayı şehrimize ülkemize ne kattığını biliyoruz. Bu bilinçle tüm programlarımızı İTSO ile birlikte organize etmeye çalışıyoruz.

MOBİLYA ALANINDA AÇIK ÇEK
İnegöl’de bir mobilya gerçeği olduğunu belirten Alper Taban, “Güzel işler yapıldığında bunu kimse yadırgamıyor ve tasdik ediyor. Mobiliyum AVM gerçeğ ide böyle oldu. Ben, şehrimizde taraflı tarafsız herkese değer kattığını düşünüyorum. Sizler de tabi ki mobilya sektörünün en önemli temsilcilerisiniz. Dünyada bir mobilya gerçeği var birde Türkiye'de. Açıkcası hep mobilyayı konuşuyoruz ama dünya pazarında almamız gereken pay noktasında daha çok yol almamız gerektiğini hep birlikte görebiliyoruz.Tabi bunları değerlendirmek sizlerin işi sektörün işi diye düşünüyorum. Ben, yönettiğim şehir adına şunu söylemek istiyorum, verdiğim seçim beyannamesinde söylediğim gibi mobilya alanında açık çek verdiğimi ve her alanda destekçiniz olacağımı ifade etmiştim tekrar ifade ediyorum. Ben istişare ve ortak akıla hep önem verdiğimi her fırsatta söylüyorum ve yine de yeniliyorum bunu. Doğru atımlar atabilirsek gelecekte mobilya alanında daha fazla pay alabilmeyi gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. 


İNEGÖL’ÜN YÜZ AKI PROJELERİNDEN BİR TANESİ
Son olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu toplantıyı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Kim sektör adına ortaya bir şey koyduysa Allah hepsinden razı olsun.  Tecrübe bana göre bu alanda en pahalı olan şey. Tecrübeli insanları bana göre dinleyin. Özellikle mobilya sektöründe olduğunuz için. Doğru yaptığımız birçok işi belki de yanlış yaptığımızı göreceğiz. Mobiliyum AVM bana göre çok başarılı. Ben de az önce Alper Başkan’a ve  Yavuz Başkan’a da söyledim.  Tasarlayan ve bu günlere kadar getiren herkese teşekkür ediyorum. Kolay değil küçük bir bakkalı bile idare etmek zorken A etabı B etabı gibi ciddi giderleri olan elektiriği, güvenliği, temizliği daha bir çok şeyi ama işin sürdürülebilinmesi önemli. Tabi ne niyetle yola çıkıldı nerdeyiz bunlarında adını iyi koymak lazım bence. Çok açık söyleyeyim İnegöl'ün yüz akı projelerinden bir tanesi. Yani bana çok söylüyorlar helal olsun ne güzel bir proje kazandırmışsın başkan İnegöl'e, bende onlara ben yapmadım diyorum. Gerçekten de Mobiliyum AVM İnegöl için çok iddialı bir proje ama arkadaşlar ayda 300 bin 500 bin perakende mal satmak için mi ? Siz Mobilyum’u kurdunuz! veya benzerlerini de başka şehirlerde kurmak için mi kurdunuz? Birilerine buradaki mağazları göstermek için mi kurdunuz? Sanki biraz kavram karmaşalığı yaşar gibi geliyor bana. Bunun adını iyi koymak lazım. Şunu da unutmayın Denizli'de, Ankara'da, Kars'ta, Diyarbakır’da Antalya’da birileri ben bu arkdaşlardan mobilya alıyordum  şimdi orda oturuyorlar mobilya satılıyorlar psikolojisine girdiler. Ben biliyorum buradaki arkadaşların öncelikli hedefleri ihracat yapmak ve yeni mağazlar açmak. Sizler toplantıcısınız ama bunun aslında iyi yönetilmesi gerekiyor. Mobiliyum AVM’yi herkesin bildiğini düşünüyorsanız bence yanılıyorsunuz. Bu büyük bir fırsat bence daha çok reklam yapın programlar yapın ve tanıtımlar gerçekleştirin bu çok önemli sizler için bendece” dedi.


ENERJİYİ DOĞRU VE SAĞLIKLI HARCAMALIYIZ
Fuar alanı ilgili bilgi veren Aktaş konuşması şöyle sürdürdü; “Ben 2020 yılının ilk çeyreğinden sonra Nisan ayından itibaren bizleri çok güzel şeyler beklediğini düşünüyorum. Dün akşam da söyledim enerjiyi boşa harcıyorsunuz, çok yoruluyorsunuz, çok mücadele ediyorsunuz. Karşılığını alamayınca ister istemez moraliniz bozuluyor. Enerjiyi doğru ve sağlık harcamak gerektiğini düşünüyorum. İnegöl mobilyası büyük bir güç, Mobiliyum AVM büyük bir güç, Ertuğrulgazi Caddesi büyük bir güç. Bunları nasıl pazara döndürebiliriz hesabı ve kitabını yaparsak İnegöl mobilyası gelecekte daha güzel yerlerde olacak. Yeni fuar alanı ile ilgili milletvekilimiz, İTSO başkanımız mücadele ediyor. Bursa’da fuar alanı var ama kimse bana yeni bir fuar alanı ne olacak diye sormadı. Bursa’nın doğusuna bir fuar alanı ihtiyacı var.  Bazı çıkan dedikodular var,  benim fuar alına karşı olduğum söyleniyor. Ben şunu açık bir şekilde söylüyorum böyle birşey söz konusu değil. Açıkça söylüyorum yapılacak olan yeni fuar için gereken tüm katkıyı vermeye hazırız.”

Editör: Süper Kanal TV