Bursa Mobil Eğitim Projesi Kapsamında İnegöl’de mobil eğitim araçlarının faaliyete başlaması dolayısıyla yapılan törene Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da katılım gösterdi. Özel bilgisayar dersliği haline getirilmiş, dizaynları değiştirilmiş ferah ve kullanışlı otobüslerde, kendi branşında eğitimli bayan eğitmenleri ile 16 yaş ve üzeri bayanlar ile engellilere ücretsiz bilgisayar ve internet eğitim hizmeti vereceği 3 gezici eğitim aracı saat kulesi önünde vatandaşlara tanıtıldı.
“İNESMEK ARACILIĞI İLE BU TÜR HİZMETLERİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
İnegöl’de mobil eğitim araçlarının faaliyete başlaması dolayısıyla yapılan törende konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Belediyeler sadece altyapı ve üst yapı ile ilgilenmezler. İnsanımızın kültürel ve sportif anlamda da mesafe kat etmesi için çalışırlar. Bugün de Büyükşehir Belediyemizin İnegöllü vatandaşlarımız için hazırladığı mobil eğitim projesini yerinde görmek için bir araya geldik. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak İNESMEK aracılığıyla bu tür hizmetleri vermeye çalışıyoruz. 55 branşta el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim veriyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesinin bugün İnegöllü vatandaşlarımız için hayata geçirdiği bu proje eğitime verilen değeri bizleri açık bir şekilde göstermesi açısından önemli. Bu projede otobüsler içinde bilgisayarlar var. Bir tanesinde bayanlara, diğerinde de engellilere yönelik eğitimler verilecek. Biz bu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ediyoruz. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet her yerde. Büyükşehir Belediyemize ve projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİMLER 18 MAYIS´A KADAR SÜRECEK
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse ise bu anlamlı projenin hayata geçtiği törende yapmış olduğu konuşmada ise şunları söyledi: “Yerinden yönetim ve yerinden halka hizmet anlamında bir uygulamayı daha İnegöl ilçemizde yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin önemli bir eğitim projesi İnegöl´de hizmet vermeye başladı. Bayanlarımıza ve engelli kardeşlerimize teknoloji eğitimi verilecek. Bu eğitimler sayesinde yaşamlarını da ve bulundukları konumları da güçlendirecekler. Aynı zamanda günümüzün teknolojisine de ayak uydurmuş olacaklar. 15 bilgisayar donanımlı otobüsler ile farklı mahallelerimizde eğitimler devam ediyor. Bugünde İnegöl´de eğitimler verilmeye başlanmış olacak. Orhaniye ve Yenice mahallelerinde eğitimler başlayacak. Bir eğitim aracımız da Burhaniye Mahallesi´nde konuşlandırılacak. 6 hafta boyunca eğitimlerimiz devam edecek. 18 Mayıs´a kadar devam edecek olan eğitimlerin ardından 22 Mayıs´ta da farklı mahallerimizde eğitimler başlayacak. Bu projede görev alan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından araçlar törene katılan protokol üyeleri tarafından gezildi.
Editör: Süper Kanal TV