İshakpaşa İlkokulu öğrencileri, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatına dikkat çekmek ve Mehmetçiğe moral olmak adına bir program tertip etti. Öğretmenleri ve okul idaresi nezaretinde sahne şovu hazırlayan minik yürekler, hem performansları hem de duygu ve düşünceleri ile gönülleri fethetti.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkanı Alper Taban’da katıldı. Programın açış konuşmasını yapan İshakpaşa İlkokulu Müdürü Ömer Ankıt, “Programımızda öğrencilerimiz Afrin’e dua ve selam gönderecek. Bende Afrin’e bol bol selam göndermek istiyorum. Yok olan insanlığı kurtarmak, masum çocuklara umut olmak için düğüne gider gibi Afrin’e barış için savaşa giden kahraman ordumuza selam olsun. Satılmış hainleri kazdıkları çukurlara gömen, karada, havada, denizde her zaman her yerde biz varız diyen Mehmetçiğimize selam olsun. Şehit oğlunun tabutunu omzunda taşırken, ‘Biz bir ölür, bin diriliriz’ diyerek dünyaya meydan okuyan şehit babalarına selam olsun. Şehit evlatlarının tabutlarına sarılıp, Bu vatan için, bu bayrak için bizde şehit olmaya hazırız’ diyen şehit annelerine, eşlerine, kardeşlerine, evlatlarına selam olsun. ‘Yaralarıma üzülmüyorum. Arkadaşlarımı yalnız bıraktığıma üzülüyorum. Biran önce iyileşip, onların yanına gitmek istiyorum’ diyen tüm gazilerimize selam olsun. Filistin’de, Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de tüm dünyada masumların umudu, zalimlerin korkusu, İslam’ın son ordusu kahraman Türk ordusuna selam olsun. Bursa’dan, İnegöl’den, İshakpaşa İlkokulundan tüm Mehmetçiğe selam olsun. Dualarımızda, kalplerimizde onlarla. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.


KOMANDO ANDINI OKUYUP DUA ETTİLER
Konuşmanın ardından 2-D sınıfı öğrencileri hep birlikte seslendirdikleri şiirlerin ardından Komando andını okudular. ‘Selam Olsun Mehmetçik Abime şiirini okuyan öğrenciler, daha sonra Afrin’de şehit olan askerlerimiz, gazilerimiz ve Mehmetçik için dua ettiler. İnegöllü bayanların Mehmetçik için sürdürdüğü boyunluk örme projesi de programda skeç olarak sahnelendi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Alper Taban sahneye davet edildi. Minik yürekler, anneleri tarafından hazırlanan boyunluk ve atkılar ile Mehmetçiğe yazdıkları mektupları Afrin’e ulaştırması için Başkan Taban’a teslim etti. Öğrencilerden aldığı emanetleri yerine teslim edeceğini ifade eden Belediye Başkan Alper Taban, “Programı düzenleyen çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum. Tabi bizde bu evlatlar olduğu sürece, bu veliler, öğretmenler, yöneticiler olduğu sürece Allah’ın izniyle sırtımız yere gelmez. Bunu düşünebilmek önemli. Burada aldığım evlatlarımızın mektupları yerine ulaşacak. Bu yavrularımızın dualarını onlara ulaştıracağız. Beraberinde örmüş olunan boyunlukları, kaşkolları oradaki askerlerimiz kullanacak. Bu emaneti ben sizden alıyorum ve yerine teslim edeceğim. Bu minik yüreklerinize onları katmanız, onlar için bir şeyler yapabilme çabanız takdire şayan. Önemli olan ince fikirli olabilmek, bunu düşünebilmek. Allah’a çok şükür Türk ordusunun hiçbir şeye ihtiyacı yok. Sadece dualarımıza ihtiyacı var. Bizler necip bir milletiz. Bundan da ne kadar övünsek azdır. Burada mesele bayraksa, vatansa gerisi teferruat olmak zorunda. Büyükten, küçüğe herkesin hedefi bir tane; bağımsızlığın devam etmesi, bu bayrağın devamlı dalgalanması, ezanlarımızın susmamasıdır” şeklinde konuştu.

Program, öğrencilerin hep birlikte açtığı “Mehmetçik abilerimize selam olsun” pankartının sunulması ile son buldu.