Türkiye´nin birçok ilinde olduğu gibi “Osmanlı Selâsı” uygulaması İnegöl´deki Camilerde de uygulanmaya başladı. Müftü Kazım Güzel, İnegöl´deki tüm camilerde Perşembe akşamları yatsı namazından önce Selâ, sonrasında da Yasin-i Şerif okunacağını bildirdi.
185 CAMİDE UYGULANACAK

İstanbul ve Konya gibi Büyükşehirlerde uygulanan Osmanlı selâsının artık İnegöl´de de uygulanacağını ifade eden Kazım Güzel, “Merkezi sistemden 185 camimizde okunacak. Bütün arkadaşlarımız da bu konuda mesajla bilgilendirildi. İl Müftülüğümüzde bu konuda bir çalışma başlattı. Biz İl Müftülüğümüzden bir hafta önce arkadaşlarımıza konuyu ilettik. Bursa´nın ilçeleri arasında ilk olarak bizler bu uygulamaya başlayacağız” dedi.

Müftü Kazım Güzel, “Osmanlı Selası, Arabistan´da yok. Bizim kültürümüzde Perşembe günleri sela verilerek, ertesi günün Cuma olması hasebiyle Cuma´ya hazırlık hatırlatılmış oluyor. Temizlik konusunda, gusül abdesti alınması konusunda, gerekse o gün toplanıp geçmişlerimize Kur´an okuyup, bağışlamış oluyoruz. Kur´an okuma kültürümüzü de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca bu sela ile Cuma´ya dikkat çekilmiş oluyor. İnsanlar planlarını yaparken, Cuma gününe dikkat çekilmiş oluyor. Bu selayı daha önce geldiğim Konya´da, Isparta´da, Afyon´da da uyguluyorduk. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu uygulamayı İstanbul´da da başlattı. Diğer illerde de başlayacak ve Türkiye genelinde yaygınlaşacak” diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV