Belediye Başkanı Alper Taban’ın Ekim ayında kutlanan Mimarlar Haftası kapsamında ziyaret ettiği İnegöl Mimarlar Odası yöneticileri, 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününü de vesile kılarak Başkan Taban’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Cuma günü 16.30’da Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, Mimarlar Odası Başkanı İsmail Karakaşlı ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ziyarette konuşan Oda Başkanı İsmail Karakaşlı, “Ekim ayında Dünya Mimarlık Haftasını kutladık. Bu vesileyle Başkanımız Alper Taban’ın mimarlara gösterdiği ilgi ve alakasından dolayı, bizlere gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı kendisine teşekkür etmek istedik. 8 Kasım’da Dünya Şehircilik Günü olduğu için böyle bir güne denk getirmek istedik. Başkanımıza bizleri kabul ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise İnegöl Mimarlar Odası Başkanı ve yöneticilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederek; “Bizler de kendilerine Mimarlar Haftası vesilesiyle bir ziyarette bulunmuştuk. Kendileri de sağ olsunlar 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü vesilesiyle iadeyi ziyarette bulundular. Gerçekten şehirlerimizin özellikle bu konuda yetkin, teknik kişilerce çok daha güzel yerlere geleceğine inanıyorum. Mimarlarımızı da en başta bunun içerisinde saymak üzere beraberinde şehir planlamasıyla ilgili, şehirle ilgili fikri olabilecek her türlü teknik personelin öngörüsünü, eleştirisini almak bizim başlıca vazifemiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir Belediye Başkanı her konuda yetkin, uzman olamaz. Şehirlerimizin eksikliğini el birliği ile inşallah tamamlayacağız. Gelecek nesillere parmakla gösterilecek bir şehir bırakmayı arzu ediyoruz. Bunu da inşallah el birliği ile gerçekleştireceğiz” diye konuştu.