Milli İrade Meydanında süren akıllı kavşak çalışmalarını Belediye Başkanı Alper Taban, yerinde inceledi.

İnceleme sonrası konuşan Başkan Taban: “Temmuz'un başında başlatmış olduğumuz trafiği rahatlatma ile ilgili çalışmalarımızda sona doğru yaklaştık. AVM kavşağında yaptığımız çalışmalar ile trafiğin rahatladığını görüyoruz. Belediye Kavşağı'nda benzer bir uygulama başlattık. Büyükşehir personelimiz ve belediyemizin ekipleri yaya yolları tamamlanmak üzere.”

TRAFİK RAHATLADI

“Orta alanda ki döner ada kalktı, sinyalizasyon ile ilgili çalışmalar hazırlandı, MOBESE ile ilgili hazırlık tamamlandı. Trafik şuanda işliyor ancak ince zemin asfaltının atılması gerekiyor.Burası merkez nokta olduğu için, çalışmayı kısa sürede bitirebilmek için Emniyet Müdürlüğümüz, Zabıta birimimiz, Büyükşehir Belediyemizin ulaşım dairesi ile birlikte bir araya gelerek çalışmalar tamamlandı. İnşallah Cumartesi günü sabah 06.00'da başlayacak olan çalışma Pazar günü itibari ile son bulacak, Pazartesi burayı açmak istiyoruz.”

YENİ ASFALT ATILIYOR

“İnşallah aksaklık olmadan asfaltlamayı tamamlamak istiyoruz. Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan geceden itibaren Çardak Cami Kavşağı'ndan, Ahmet Akyolu Caddesi Vahit Sokak üzerinden, İstiklal Caddesi Mehmet Çıracı Otoparkı önünde meydana giriş yapılmayacak.

MAĞDUR OLMAYIN

“Yol çizgileri, yönlendirme tabelaları arkadan tamamlanacak ama bu hafta sonunu asfalt çalışması ile devam ettireceğiz. Vatandaşımız mağdur olmasın diye bu bilgilendirmeyi yapıyoruz. Hafta sonundan sonra süreç çok daha iyi bir şekilde devam edecek. Vatandaşlarımızın çalışma süresi boyunca özel halk otobüslerini kullanmalarını talep ediyorum” dedi.

DÜN GECE 00:00 İTİBARİYLE KAPATILDI!

Asfalt çalışmaları kapsamında Milli İrade meydanına giden yollar tamamen trafiğe gece 00:00 itibariyle kapatıldı. Kapan yol pazartesi günü 08:00'den itibaren tekrar trafiğe açılacak.