Genel kurul öncesi açıklamalarda bulunan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, “İnegöl büyük bir kent. Bu şehirde sadece hayaller kurulmuyor. İnegöl’ümüz fikirlerin ve hayallerin gerçeğe dönüştürüldüğü, cesur yürekli insanların şehridir. İş, aş umudu ile omuzuna çantasını alıp yollara düşülen bir yerdir İnegöl. 81 İlden insanların göç edip, kardeşçe yaşam sürdüğü küçük bir Türkiye’dir İnegöl. Ürettiği mobilyayı, koltuğu, tekstil ürünlerini hiç yorulmadan birçok ülkeye ihraç eden ender bir İlçedir İnegöl. Dış ticaret rakamları ile onlarca şehri geride bırakan, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan bir ticaret şehridir İnegöl. Bu nedenle nüfusu 300 bine yaklaşan bu özel ve güzel şehirde, ülkenin en saygın iş adamları derneğinin çatısı altında sizleri ağırlamaktan dolayı onur duymaktayız. MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak 25 yıldır hak yolundan bir an olsun durmadan, hep daha ilerisini düşünerek, çalışan bir toplum kuruluşunun şube başkanı olmak, şerefli bir vazifedir. Bu yolda bizimle birlikte yol alan kurucularımıza, genel başkanlarımıza, şube başkanlarımıza, MÜSİAD düşüncesine fikren, kalben destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İş adamları olarak eğitime iş gücüne daha fazla yatırım yapılması konusunda görüşlerimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Getirmeye de devam edeceğiz. Çünkü MÜSİAD fikri bir üretim üssüdür. Bizler görevimiz boyunca bu konuların takipçisi olarak İnegöl’ümüzün, Bursa’mızın ve ülkemizin ekonomik anlamda daha fazla gelişmesi noktasında çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

MÜSİAD camiasının önemli bir cami olduğunu belirten İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, “Mehmet başkanım çok güzel bir konuşma gerçekleştirdi. İnegöl’ün ekonomik yapısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ben o konuya girmek istemiyorum ancak İnegöl gerçekten son 15-20 yıldır gerçekleştirmiş olduğu yatırımlarla birlikte artık bir sanayi şehri hüviyetine tam olarak bürünmüştür. Sanayi şehri özelliğini geliştirerek, bunun yanında tarım ve kültür ile ilgili de şehrimizi daha ileriye taşıma anlamında İTSO olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ben 1994 yılından beri bu güzel derneğin üyesiyim. Rabbim nasip etti 1994 yılında kurucu yönetim kurulu üyeliğini de gerçekleştirdik. O gün itibaren bu camianın içerisindeyim. Bu cami Türkiye için önemli bir birliktelik. Türkiye gibi bir çok zor süreçlerden geçerek büyümesini gerçekleştiren dernek, bu dernekte görev alan herkese buradan İnegöl adına da, bir Türk vatandaşı olarak da teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Alper Taban, “MÜSİAD’ımızın 20. Olağan genel kurulu için buradayız. MÜSİAD’ın bir parçasıyız bizlerde. Çok değerli genel başkanımızı, yöneticilerimizi burada ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şehrimizle alakalı bazı verileri paylaşmaya çalıştık. Müsiad ekonomiye yön veren önemli bir kuruluşumuz. Gerçekten üretmeye ihtiyacımız var. Dünya bir Pazar, dolayısıyla bu pazarların hepsine ulaşmak da bizlerin işi. İnegöl’de aslında baktığımızda bu ekonomik modele örnek teşkil eden bir şehir. Gerek ihracat verileri ile gerek oluşturduğu ithalatı, cari fazlasıyla ekonomide örnek şehir olmaya devam ediyor. Dolayısıyla bununla da ne kadar övünsek azdır diyorum. Bir ilçe hüviyeti ile yaklaşık 1 milyar 135 milyon dolar seviyesinde ihracat yapabilme kapasitesine erişmiş ve sıralamada da 17. sıraya yerleşmiş bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışında önemli izleri bulunduğunu söyleyen Bursa AK Parti Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “Sizler de fark ediyorsunuz; MÜSİAD’ın her daim önceliklerim arasında olduğunu ve programlara katıldığımı. Bundan sonra da devam edeceğim. Çünkü MÜSİAD ailesinin bir ferdi olmaktan her zaman onur ve gurur duydum. Ama bunu size şirin görünmek için söylemiyorum. Tüm samimiyetimler söylüyorum. Çünkü yurt içinden ve yurt dışından özellikle Anadolu coğrafyasının dört bir yanından iş insanlarımızla dünyanın farklı coğrafyalardaki muhatapları ile bir araya gelen MÜSİAD, yaklaşık 30 yıldır bölgesel kalkınma hamlesine katkı sunuyor,  fikir alışverişlerini, projeleri, kapsamlı raporlarını ve saha çalışmalarını, politikalara şekil veren hükümetlerle paylaşıyor. Üstelik misyon edindiği ülkenin sadece ekonomik kalkınması değil, aynı zamanda toplumsal sosyal ve manevi değerlerin korunması ve yaşatılması gibi vazifeleri de başarı ile ifa ediyor” dedi.

Kongrede son olarak açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Pandemi nedeni il bir süredir bir araya gelemiyorduk. Kısıtlamaların getirmiş olduğu nedenlerle toplantılarımızı online olarak yapmak zorunda kalmıştık. Normalleşme süreci ile de artık şükrederek tekrar bir aradayız. Genel kurullarımız vesilesi ile Türkiye turundayız. Geçtiğimiz iki hafta boyunca 10 ilimizi ziyaret ettik. İnegöl’ü biz nasıl görüyoruz bir de biz size gördüğümüzü anlatalım. Ben herhalde bu yıl 3. defa geliyorum. Sürekli büyüyen geliş, üretim ve istihdamı beraberinde arttıran, ihracatı ile Türkiye ekonomisinin yükselen bölgelerinden biri. Limanlara yakınlığı ve deniz ulaşımına aynı zamanda Yenişehir Havalimanı’na yakınlığı ile ülkemizin 3 büyük şehrine eşit uzaklıkta olması nedeni ile ekonomik anlamda pazar payı oluşturabilecek bir konumda yer alıyor. Artık bu Yenişehir Havalimanı’nı uluslararası uçuşlara açmamız lazım. O bakımdan hep birlikte sizler, bizler bunu ele alalım. Çünkü Bursa’nın geldiği yer, çok daha ileriye gidebilecek durumda. Bünyesinde barındığı 3 tane OSB ile İnegöl, Türkiye ekonomisine ciddi bir değer katmakta. Mobilya’nın kalbi olarak nitelenen İnegöl’de irili ufaklı 3 bin tane mobilyacının faaliyet göstermesi de, İnegöl mobilyasının üretim ve pazarlama, dış ticaret ve fuarcılık anlamından da iç piyasa ve yurt dışına hitap eden çok güçlü mobilya markalarına sahip olduğunu biliyoruz. İnegöl 150’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Sizleri tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Ülke ve bölge ekonomisinin gelişmesine, döviz girdisini sağlamasına vesile oluyor. Tabi Bursa’da var. Biz bir çekim merkezi olarak görüyoruz. İnegöl’de onun bir parçası” şeklinde konuştu.