Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda Mesudiye alt geçidinin yenileme ve genişletme çalışmaları, nedeni bilinmeyen sebepten dolayı durdu. Çalışmanın durması ve belirsizliğin sürmesi nedeniyle hem vatandaş hem de esnaf mağduriyet yaşadı. Bunun üzerine konuyla alakalı açıklama yapan Bursa Valiliği, zemin yapısı öngörülemeyen şekilde zayıf çıkması nedeni ile geoteknik proje hazırlandığını bildirdi.
 Projenin yeniden hazırlanması sonrası bölgede çalışmalar durduğu yerden başladı. Yapım çalışmalarında, zemindeki sıvılaşmanın önüne geçilmek amacıyla fore kazık sistemi uygulanacak.

Orhaniye ve Mesudiye Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara müjdeli haber ise Belediye Başkanı Alper Taban’dan geldi. Başkan Taban, “Çalışmalara teknik anlamda bir ara verildi. Bir de hava şartları nedeniyle müteahhitlerin sözleşmelerinde bu aylarda ilgili durmayla alakalı maddeleri var. Geçen hafta İlçe Başkanımızla beraber Karayolları Bölge Müdürümüzü ziyaret ettik.”

 “Ziyarette; hava şartları da müsaitken çalışmanın devam etmesi ve en kısa sürede bitirilmesini rica ettik. Müdürümüz çalışmaların başlaması için start vereceğini söyledi. İnşallah 2 ay içerisinde de çalışmanın tamamlanacağı sözünü verdi. Bundan sonra da Kozluca alt geçidimiz var.”
 “Orayı da biz araca uygun şekilde düzenlemek istiyoruz. Tabi gönül istiyor ki hemen bitirilsin ama bu yapım imalat işleri biraz ağır ilerleyebiliyor. Yeraltında belli bir kota inildiğinde orada teknik anlamda hatları bulunan kurumların deplasesi gerekebiliyor” şeklinde konuştu.
Editör: Süper Kanal TV