İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) yönetimi tarafından DATÜB Türkiye Temsilciliği İcra Komitesi Başkanlığı görevine seçildi.
İCRA KOMİTESİ KURULDU
Dün dernek lokalinde yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “10 Ağustos 2018 tarihinde Dünya Ahıska Türkleri Birliği  Genel Balkanımız Ziyattin İsmihanoğlu Kassanov başkanlığında, DATÜB Türkiye Kadın Kolları Başkanımız, DATÜB Gençlik Kolları Başkanımız, Bursa Ahıska Dernek Başkanlarımız ve halkımızın önde gelen insanlarının katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantının amacı; ülkemize yerleşmek için son 30 yıllık süreç içinde farklı zamanlarda gelen ve gelmekte olan Ahıska Türklerinin öteden beri bilindiği gibi vatandaşlık, ikamet izni, sağlık, çalışma izni, eğitim ve denklik sorunları gibi konularda daha etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması yönünde Bakanlıklar ve Valilikler nezdinde temsil karmaşasının ortadan kaldırılması, yetkili muhatap olarak bir komitenin oluşturulmasının zorunluluk haline geldiği görülüştür. Bu nedenle Bölge ve İl Temsilcilikleri ile bunların bağlı olduğu DATÜB Türkiye Temsilciliği İcra Komitesi kurulmuştur. Toplantıda; İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve insanlarımıza sağladığımız yararlılıklar sonucu olarak, DATÜB Türkiye Temsilciliği İcra Komitesi Başkanlığına getirilmiş bulunmaktayım. Ayrıca İzmir ilimizde yıllarca başarılı çalışmalara imza atmış olan değerli büyüğümüz İzmir Demek Başkanımız Dr. İbrahim Ağara da Başkan Yardımcılığına getirilmiştir. Halkımızın yoğun yaşadığı illerde il başkanlıkları oluşturup, ülkemiz sınırları içindeki faaliyetlerin tek elden ve daha güçlü bir çalışma anlayışı ile hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.
TÜM TÜRK SOYLU KARDEŞLERİMİZE HİZMET EDECEĞİZ
DATÜB’ün ayrıcalıklı ve özel bir kuruluş olduğunu belirten Taş, “DATÜB dünya ölçeğinde farklı ülkelerde farklı yoğunluklarla yaşayan Ahıskalıların yararına faaliyet gösteren, Genel Merkezi ülkemizde bulunan ve tüm dünya ölçeğinde yaşayan Ahıskalıların yaşam hakkı, sosyal, siyasal, kültürel faaliyetlerini icra eden, ülkemizde de yüksek derecede saygınlığı olan ayrıcalıklı ve özel bir kuruluştur. DATÜB Genel Başkanımız sayın Ziyattin Kassanov’a ve Yönetim Kuruluna, derneğimize ve şahısıma teveccüh göstererek ve inanarak böyle ulvi bir görev için beni seçmesi nedeniyle, şahsım ve derneğimiz adına teşekkür eder saygılarımı sunarım. Bizler İnegöl’de birlik beraberlik içinde başarılı çalışmalar yaptıysak eğer, burada en büyük pay bugün itibarı ile bizlerin çalışmasında her yerde hiçbir fedakarlıktan kaçmayıp, bizlerle birlikte mücadele eden Yönetim Kurulumuzun ve geçmişte yer alan tüm başkan ve yönetim kurullarımızın katkısı çok büyüktür. Şahsım belki ön planda ama başarı bugüne kadar birlikte çalışmalar yaptığımız yönetim kurulu arkadaşlarımındır. Hepsinden Allah razı olsun. Ayrıca bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarda yanımızda olarak bizlere güç veren tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Arkadaşlar inşallah ilçemizde yaptığımız çalışmalarla nasıl ki birlik beraberliği sağladık, halkımıza faydalı hizmetler yaptık, bundan sonra da genelde yapacağımız çalışmalarla ülkemizde yaşayan Tüm Ahıskalıların, Dünya Ahıska Türkleri Birliği çatısı altında birlik ve beraberlik ile çok daha güçlü ve faydalı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Biliyoruz ki bu birlik ve beraberliğe halkımızın da ülkemizin de çok ihtiyacı vardır. Bunun bilincindeyiz. Amacımız; dünya üzerinde yaşayan Tüm Ahıskalı hemşerilerimize olduğu gibi ana vatanımız olan Türkiye’ye ve dünya üzerinde yaşayan tüm Türk soylu kardeşlerimize hizmet etmektir. Gün bir olma, bütün olma ve güçlü olma günüdür. Tüm basın mensubu arkadaşlarıma bize gösterdikleri teveccüh, destek ve ilgileri için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.