İnegöl Belediyesi’nin 2 yıldır düzenlediği Bereket Sofrası Halk Günleri Etkinliği devam ediyor. Her hafta Cuma günleri farklı bir camide olmak üzere cemaat ile sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı şeklinde gerçekleşen etkinlik, bu hafta ilk kez Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından Turgay Yel Başkanlığında gerçekleştirildi.

MAHALLENİN SORUNLARI İSTİŞARE EDİLDİ
Yeni Mahalle Merkez Camide düzenlenen Bereket Sofrası Halk Günler Etkinliğine İnegöl Belediye Başkanı Turgay Yel ile birlikte Başkan Yardımcıları Alper Taban, Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyeleri katıldı. Sabah namazının kılınmasının ardından cami lokalinde simit, zeytin ve peynirden oluşan kahvaltıya geçildi. Burada kahvaltı sırasında mahalle sakinleriyle sohbet edilip bölgenin sorunlarına ilişkin istişareler yapıldı.

AKTAŞ’IN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİZLERİ MUTLU ETTİ
Kahvaltı sonrası kısa bir konuşma yapan Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Bursa’ya kazandırdıkları için AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve diğer idarecilere teşekkür etti. “Bu bizler için çok büyük başarıdır” diyen Muhtar Gürler, “Bu başarıyı İnegöl Belediye Meclis üyelerimizin, İnegöl Belediye Başkan Yardımcılarımızın yaptığı çalışmalar sağlamıştır. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Başkanımıza da Bursa’da yapacağı hizmetler için kolaylıklar diliyorum. Bu durum mahalle muhtarı olarak bizimde tabii ki hoşumuza gitti” dedi.

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI ÇARŞAMBA GÜNÜ SEÇİLECEK
Muhtar Gürler’in ardından İnegöl Belediye Başkanı Turgay Yel de vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. İnegöl ve ülke gündemine ilişkin konuşan Yel, “Başkanımız Alinur Aktaş’ın başlattığı Bereket Sofrası geleneğini sürdürüyoruz. Her Cuma sabah namazını eda ettikten sonra cami cemaati ile birlikte simit, çay, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapıyoruz. Tabii Başkanımız Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladı. Rabbim Başkanımızın yar ve yardımcısı olsun. 17 ilçeye hizmet edecek, kolay değil. Recep Altepe istifa ettikten sonra bir kişinin yerine gelmesi lazımdı. AK Partili 15 Belediye Başkanı içinden 3 Belediye Başkanı Ankara'ya çağırıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş. Cumhurbaşkanımızın direk incelemesi ile bu görevi Alinur Başkanımıza teslim ettiler. Halk arasında soruluyor. Alinur Başkan gitti şimdi İnegöl’de kim Başkan olacak diye. İnegöl’de de Allah nasip ederse, ilçe başkanımız Adem Demirel’in Başkanlığında toplanan bir heyetle temayül yoklaması yapılacak. Kamuoyu araştırmaları zaten var. Nasip olursa Çarşamba günü İnegöl Belediye Meclisinde meclis üyelerinin arasından arkadaşlarımızın, parti büyüklerimizin uygun gördüğü kardeşimiz aday olacak ve seçeceğiz. Allah onunda yar ve yardımcısı olsun. O arkadaşımızda Çarşamba gününden itibaren 2019 Mart ayı sonuna kadar İnegöl’ümüze hizmet edecek” dedi.

BİZİM MUHACİR OLMA HAKKIMIZ YOK
Konuşmasında Hakkari’de şehit olan 8 vatan evladına başsağlığı dileyen Turgay Yel, “Dün 8 tane vatan evladımız canlarını bu vatan için feda ettiler. Allah mekanlarını cennet etsin. Ailelerine sabır versin. Rabbim inşallah onları cenneti ile mükafatlandıracak. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah’ın izniyle bu teröründe üstesinden geleceğiz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımız yoğun bir mesai ile çalışıyorlar. Rabbim gayretlerini bozmasın. Etrafımıza bakıyoruz ne hikmetse Irak’ta savaş var, Suriye’de savaş var. Dünyanın her yerinde Müslümana zulüm var. Dünyada Müslümana sahip çıkan bir kişi var, o da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Müslümanların hakkını korumak için gece gündüz çalışıyor. Bizlerin de uyanık olması lazım. Satılmışlara alet olmamamız lazım. Bugün mazlum ülkeler Türkiye’yi kurtarıcı olarak görüyor. Buda muhacir ensar ilişkisidir. Bizim muhacir olma hakkımız yok. Biz bu ülkeden başka bir yere gidemeyiz” diye konuştu.

HALKLA İÇ İÇE OLMAMIZIN MEYVELERİNİ ALIYORUZ
AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel ise İnegöl’de halkla iç içe olmaları nedeniyle özellikle son dönemde önemli gelişmelerin kaydedildiğini hatırlatarak “Mesela Bursa İl Başkanımızın İnegöl siyasetinden gelen bir arkadaşımız olması, yine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilçe teşkilatımızdan gelen İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olması ve Gençlik Kolları Genel Başkanımızın İnegöl’den olmasının nedeni halkla içe içe olmamızdır” dedi.