Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından İnegöl-Bursa karayolu üzeri Cerrah kavşağının iptal edilmesinin ardından mahalle halkının ve Cerrah Sanayinde faaliyet gösteren fabrikaların sahiplerinin ayaklanmasının ardından Kaymakam Ali Akça devreye girdi.

Kaymakam Ali Akça, dün İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve Bölge Trafik İstasyonu Amiri Başkomiser Gökhan Genç ile birlikte kavşağa giderek mahalle halkıyla bir araya geldi.

ÜST GEÇİT

Mahalle halkının kısa vadede üst geçit, uzun vadede alt geçidin yapılması isteğine duyarsız kalmayan Kaymakam Ali Akça, kısa vadede bir üst geçidin yapılacağı sözünü verdi.

TAŞLARI SÖKECEKTİK

Vatandaşlar için bir üst geçidin yapılmaması halinde ayaklanacaklarını ifade eden mahalle sakinleri, kapatılan kavşağın işleyişini bozacaklarını ifade ettiler.

Kaymakam Ali Akça, mahalle hakini sakinleştirerek, üst geçit sözünü verdi.

TEKNİK AÇIKLAMA

Bölge Trafik İstasyonu Amiri Başkomiser Gökhan Genç, 1 Ocak 2015 tarihinden bu güne kadar kavşakta önemli kazaların meydana geldiğini hatırlatarak, “59 kaza da 64 kişi yaralandı. Bir kişi kaza yerinde hayatını kaybetti. 3 tanesi de hastane de hayatını kaybetti. Bu kavşak, yeni açılan Hikmet Şahin Köprülü kavşağına 1.1 kilometre mesafede. Yenice köprülü kavşağına da 1.3 kilometre mesafede. İki tane devasa büyüklükteki köprülü kavşağın ortasında atıl vaziyette kaldı. Trafiğe yavaşlatmak kazaları yoğunlaştırmaktan başka bir şey olmaz.” Dedi.

ÜST GEÇİT SÖZÜ

Toplantının ardından açıklama yapan Kaymakam Ali Akça, “Cerrah kavşağının kapatılmasına yönelik olarak, vatandaşlarımız yaya güvenliğine yönelik taleplerini bizlere ilettiler. Biz o yaya güvenliğine yönelik talepleri aldık. Üst geçidin bir an önce yapılmasıyla alakalı vilayet makamının kararlılığı var. Bu kavşağın burada açık olduğu zamanlarda da trafik kazalarının önlenmesine yönelik belki ciddi bir vazife ifa etti ama trafik kazaları da maalesef oldu. Hikmet Şahin Köprülü kavşağının yapılmasıyla beraber buranın kapatılması; öncelikli trafik kazalarının azaltılmasına yönelik alınan bir karardır. Yaya güvenliği alakalı bir problem vardı. Onun çözümü de kısa vadede üst geçit yapılarak, uzun vadede de bir alt geçit planlamasıyla beraber inşallah aşılacaktır. Vatandaşlarımız bu duruma sıcak baktılar.” Dedi.

KRİZ SONA ERDİ

Cerrah Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, “Kaymakam beyimize çok teşekkür ediyoruz. Üst geçit yapılmasını istedik. O da gereğini yerine getireceğini söyledi. Allah razı olsun. Halkımızda anlayışla karşıladılar. Kriz sona erdi.” Dedi.